Skip to main content

WE ACT: Діємо задля жінок та їхніх можливостей

Опис
Ціллю 18-ти місячної програми є посилення прав, можливостей та стійкості жінок, шляхом зменшення негативного впливу наслідків пандемії COVID-19, знаходжуючи можливості для роботи з гендерними розривами та розвитку потенціалу організацій громадянського суспільства (ОГС) просувати гендерну рівність, розбиваючи гендерні стереотипи та тримаючи підзвітними осіб, відповідальних за впровадження зобов'язень, які стосуються гендерної рівності (в рамках Угоди про асоціацію/Поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі).
- Ми діємо задля усунення бар'єрів для жіночого лідерства.
- Ми діємо задля захисту жінок від гендерно зумовленого насильства.
- Ми діємо задля медичних працівниць, які працюють на передовій реагування на COVID-19.
Конкретні цілі
1) знизити негативний вплив економічних, соціальних, психологічних наслідків пандемії COVID-19 для жінок та дівчат в Україні;
2) сприяти просуванню цінностей гендерної рівності в Україні та розширення можливості участі жінок в економічній та громадській сферах.
Очікувані результати
Кінцевий результат 1. Негативний вплив економічних, соціальних, психологічних наслідків пандемії COVID-19 для жінок та дівчат в Україні знижено
Результат 1.1. Підвищенно потенціал ОГС надавати та підтримувати ефективні послуги з попередження та відповіді на гендерно зумовлене насильство для відповіді на особливі запити, викликані негайними та довготерміновими наслідками пандемії COVID-19 та іншими схожими кризисними ситуаціями у 12 областях України.
Результат 1.2 Забезпечено всебічну підтримка межичним працівницям, які працюють на передовій реагування на COVID-19.

Кінцевий результат 2. Забезпечено довготермінове просування цінностей гендерної рівності в Україні та розширення можливості участі жінок в економічній та громадській сферах.
Результат 2.1 Зроблено гендерний аналіз на рівні країни з фокусом на стан імплементації Угоди про асоціації/ПВЗВТ між Україною та ЄС.
Результат 2.2 Підтримані місцеві ОГС в їх роботі з міжнародними партнерами та урядом в рамках "гендерної сенситивізації ініціатив, спрямованих на розвиток".
Результат 2.3. Підвищено потенціал уряду та ОГС просувати жіноче лідерство в професійній та публічній дипломатії.
Карта проекту
Фотогалерея
Videos
Mariia Nikitina_UA
Mariia Nikitina_EN
Dariia Lorezko_UA
Dariia Lorezko_EN
Nataliia Davydenko_UA
Nataliia Davydenko_EN
ДЕТАЛІ ПРОЕКТУ
Україна
Пріоритетний напрям:
Партнерство, що розширює можливості
Піднапрямок:
Громадянське суспільство
Тема:
Статус проекту:
Завершено
Початок:
01.05.2021
Кінець:
31.12.2022
Номер проекту ЄС:
424-390
до початку