Skip to main content

EU4Youth - Вплив соціальних інновацій - стратегічне партнерство!

Опис
Проєкт об’єднає молодих підприємців з Румунії, Республіки Молдова та України, допомагаючи розвивати їх потенціал, а також підтримувати створення сприятливої екосистеми для соціального підприємництва в Молдові, Україні та Румунії.
Конкретні цілі
Основною метою проєкту є сприяння розширенню можливостей підприємницького потенціалу молоді з Молдови та України у галузі соціального підприємництва, зокрема, з метою сприяння соціальній згуртованості, зайнятості, включенню та зменшенню нерівності.
Зокрема, проєкт має на меті:
- Підвищення обізнаності серед молоді в Молдові та Україні щодо впливу соціального підприємництва на громаду;
- Створити лабораторії соціальних інновацій для надання інформації та підтримки стартапів та інкубації ряду соціальних підприємств, що реалізуються молоддю;
- Підтримка розвитку сприятливої екосистеми для соціальних підприємств Молдови та України.
Очікувані результати
Реалізуючи цей проєкт, ми прагнемо досягти таких результатів:
- Щонайменше мільйон людей з Республіки Молдова та Одеської та Чернівецькій областей України будуть проінформовані про соціальне підприємництво за допомогою творчих та мультимедійних онлайн-платформ, традиційних засобів масової інформації та соціальних мереж.
- У Молдові та Україні буде створено чотири лабораторії соціальних інновацій, які мають на меті запропонувати конкретну інформацію, нарощування професійного потенціалу та розвиток для стартапів у галузі соціального підприємництва, принаймні для 1500 людей у регіоні, з яких не менше 90% молодь. Будуть надані та перекладені загальноприйняті інструменти та матеріали, тренінги, конференції, навчальні візити, семінари, вебінари та менторство з використанням методів участі, досвіду, орієнтованих на учнів та діалог. Дві платформи для електронного навчання включатимуть навчальні пакети, які й надалі залишатимуться джерелом підготовки на місцях після завершення проекту.
- Вісім соціальних підприємств молодих людей з Молдови та України будуть впроваджені та реалізовані в рамках транскордонного конкурсу «Премія за соціальний вплив».
- Альянси, створені з громадянським суспільством, місцевими та національними органами влади, університетами та бізнесом для розробки державної політики у сфері соціального підприємництва: для Молдови це включатиме пропозицію щодо створення національної програми для фінансування стартапів; для України він включатиме законодавчу базу для визнання соціального підприємництва.
Карта проекту
Фотогалерея
Enterprising for Tomorrow - Social Entrepreneurship & Youth Engagement Conference
Curs „Antreprenor Social” pentru tinerii din Republica Moldova
ДЕТАЛІ ПРОЕКТУ
Регіональні
Пріоритетний напрям:
Партнерство, що створює
Піднапрямок:
Молодь (підприємництво та розвиток навичок)
Тема:
Молодь
EaP Countries:
Молдова, Україна
Статус проекту:
Завершено
Початок:
01.02.2020
Кінець:
30.11.2022
Номер проекту ЄС:
412-326
до початку