Skip to main content

Інституційна та політична реформа дрібномасштабного сільського господарства в Україні

Опис
Проєкт спрямований на підтримку Міністерства аграрної політики та продовольства України в здійсненні інституційної та політичної реформи для підтримки розвитку сільського господарства та малих фермерських господарств в Україні та Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України в підтримці реформування лісової галузі.
Конкретні цілі
Вдосконалити спроможність центрального уряду та децентралізованих обласних/ ОТГ органів створити позитивне сприятливе середовище для сталого розвитку приватного сектору в сільській місцевості в цілому та, зокрема, аграрного сектору, тим самим покращуючи життєвий рівень дрібних фермерів, заохочуючи застосування належних сільськогосподарських практик та підтримуючи поточні реформи у рибному та лісовому секторах.
Очікувані результати
Результат 1: Функціонуюче та реформоване Мінекономіки, здатне реалізувати затверджений стратегічний план дій розвитку сільського господарства та сільських територій (РСГТ) включаючи подальше наближення законодавства, пов'язане з угодою про асоціацію/поглибленою і всеохопною зоною вільної торгівлі між Україною та ЄС, та пріоритетами Міністерства.
Результат 2: Функціонуючий підрозділ аграрної політики у Мінекономіки для забезпечення того, що політика ґрунтується на доказах, проходить належний моніторинг та пов’язана із середньостроковим плануванням витрат.
Результат 3: Держлісагентство та Держрибагентство передали свої функції та відповідають за реалізацію галузевої політики, особливо щодо діяльності дрібних виробників.
Результат 4: Довгострокова національна стратегія та відповідна політика щодо впровадження ГЗ підтримуються законодавчою, інституційною та контролюючою базою, гармонізованою з практиками ЄС, тим самим забезпечуючи захист українських та європейських ГЗ, створюючи можливості для продуктів з доданою вартістю та стимулюючи диверсифікацію та місцеві ініціативи, зокрема для малих виробників.
Результат 5: Функціонуючі та реформовані регіональні уряди на обласному рівні та рівні ОТГ спроможні реалізувати затверджений стратегічний план дій РСГТ та УА/ПВЗВТ.
Результат 6: Програми державної підтримки ефективно спрямовані на діяльність приватного сектору на децентралізованому рівні, особливо пов’язану зі сталим розвитком малих фермерських господарств та диверсифікацією прибутків.
Project documents
Карта проекту
Фотогалерея
ДЕТАЛІ ПРОЕКТУ
Україна
Пріоритетний напрям:
Партнерство, що розширює можливості, Партнерство, що захищає, Партнерство, що створює
Піднапрямок:
Громадянське суспільство, Державне та адміністративне управління, Сільське господарство та розвиток сільських районів
Тема:
Сільське господарство
Статус проекту:
Триває
Початок:
01.07.2021
Кінець:
28.02.2025
Соціальні мережі:
https://www.facebook.com/EU4SmallFarms/

Номер проекту ЄС:
420-730
до початку