Skip to main content

Регіональна комунікаційна програма ЄС для регіону Східного партнерства «Східне сусідство ЄС» ('EUNEIGHBOURS east')

Опис
Регіональна комунікаційна програма («Східне сусідство ЄС» - 2020-2024 рр.) є частиною оновленої комунікаційної стратегії, розробленої Генеральним директоратом Європейської комісії з питань Європейської політики сусідства та переговорів із розширення й Оперативними робочими групами зі стратегічних комунікацій Європейської служби зовнішніх зв'язків. Програма спрямована на зміцнення комунікаційного підходу, підвищення обізнаності щодо ЄС та його політики, а також посилення стійкості жителів Європейського Союзу і країн Східного сусіства до дезінформації.

В рамках комунікаційної програми Європейського Союзу Представництва ЄС проведуть різноманітні інформаційні заходи з метою зміцнення відносин із країнами-сусідами. Вони активно створюватимуть тематичні комунікаційні кампанії, займуться громадською дипломатією та разом із молодіжними активістами, партнерськими ЗМІ, національними органами влади, організаціями громадянського суспільства, асоціаціями, науковцями і професіоналами працюватимуть над поглибленням знань громадськості щодо ЄС.
Конкретні цілі
- Покращити сприйняття Європейського Союзу та позиціонувати його як активного і впливового гравця, просуваючи цінності демократії, співпраці й міжнародної солідарності.
- Наочно показати, як ЄС покращує повсякденне життя громадян країн Східного сусідства за допомогою публікації фактів і цікавих історій.
- Стимулювати позитивні дискусії стосовно співпраці ЄС з країнами Східного партнерства, а також налагодити партнерські відносини з молоддю, засобами масової інформації, національними органами влади, організаціями громадянського суспільства, асоціаціями, науковцями і професіоналами задля розширення охоплюваної аудиторії в регіоні.
- Оцінювати рівень підтримки і здійснювати моніторинг громадського сприйняття ЄС у країнах Східного партнерства.
- Підвищити стійкість регіону до дезінформації.
- Підтримувати й заохочувати суспільство до проведення реформ (зокрема, підзвітного і прозорого врядування, верховенства права, боротьби з корупцією та покращення судової системи).
- Ілюструвати взаємозв’язок між проведенням реформ і покращеннями повсякденного життя громадян.
Очікувані результати
- Підвищення обізнаності та покращення розуміння громадян країн Східного сусідства стосовно ЄС, його політики й програм співпраці.
- Висвітленні інформації щодо ЄС, новин, можливостей та історій успіху для ширшої аудиторії за допомогою ефективних комунікаційних онлайн-каналів і платформ.
- Покращення діалогу між молодими людьми з ЄС і країн Східного партнерства за допомогою потужної мережі Послів європейської молоді та різноманітних заходів для громадянського суспільства.
- Посилення комунікаційного потенціалу за допомогою цифрової інфраструктури й нової комунікаційної стратегії.
- Налагодження ефективних зв’язків та партнерських відносин із міжнародними установами й комунікаційними проєктами стосовно ЄС у країнах Східного сусідства.
- Розвинена мережа медійних і немедійних партнерів задля розповсюдження інформації й повідомлень від ЄС.
- Покращення розуміння думки жителів країн Східного партнерства щодо ЄС за допомогою проведення регулярних кількісних та якісних опитувань.
Project documents
Карта проекту
Фотогалерея
Environment and EUWI+ campaign
2023 Europe Days in Brussels
EaP Stronger Women Campaign
Videos
Photo Contest Winners - March 2023
Save Energy with Ozzy's Tips
Young European Ambassadors in Science- March 2023
Earth Day 2023
#StandWithUkraine - One Year On
#StandWithBelarus
ДЕТАЛІ ПРОЕКТУ
Регіональні
Пріоритетний напрям:
Партнерство, що розширює можливості
Піднапрямок:
Інформування громадськості та підтримка ЗМІ
Тема:
Комунікації, ЗМІ
EaP Countries:
Вірменія, Азербайджан, Білорусь, Грузія, Молдова, Україна
Статус проекту:
Триває
Початок:
08.12.2020
Кінець:
07.12.2024
Вебсайт:
www.euneighbourseast.eu
Номер проекту ЄС:
420-847
до початку