Skip to main content

EU4Business: Підтримка інституційних органів і політики у сфері МСП в Україні

Опис
Проєкт підтримує український уряд та доповнює інші проєкти "EU4Business", спрямовані на підготовку до поствоєнного відновлення та реконструкції України. Проєкт SMEPIS тісно співпрацюватиме з Міністерством економіки, Міністерством цифрової трансформації України та іншими установами підтримки бізнесу з метою сприяння покращенню бізнес-середовища та створення більш стійких екосистем, особливо для МСП. Зокрема, це означає вдосконалення бізнес-політики, пом'якшення регуляторних норм, збільшення кількості електронних послуг між урядом та бізнесом, посилення інфраструктури підтримки бізнесу та більшу інтеграцію бізнесу до ринків ЄС.
Конкретні цілі
• Конкретна ціль (результат) 1
Оптимізація політики та нормативно-правової бази для забезпечення стійкості та підтримки бізнесу під час відновлення у воєнний/ післявоєнний час.
• Конкретна ціль (результат) 2
Підвищення стійкості українських інституцій підтримки бізнесу та зміцнення зв’язків між екосистемами МСП в Україні та ЄС.
Очікувані результати
• Результат 1 до Результату 1
1.1 Звіти з оцінкою нормативно-правового та операційного середовища для ведення бізнесу, ефективності рішень та вжитих заходів у зв'язку з війною, що регулюють економічну діяльність підприємств та ринкові відносини.
• Результат 2 до Результату 1
1.2 Політичні пропозиції та рекомендації, а також проєкти законодавчих актів щодо спрощення регулювання підприємницької діяльності, зменшення адміністративного тягаря, у тому числі усунення надмірних контрольних функцій органів державного контролю; рекомендовані заходи політики для розвитку МСП із заохоченням до переходу на зелені та цифрові технології.
• Результат 3 до Результату 1
1.3 Цифрові інструменти та ІТ-рішення, спрямовані на інтеграцію регулювання бізнесу, підвищення прозорості бізнес-середовища та сприяння кращим державним послугам для українських МСП, особливо в умовах війни.
• Результат 1 до Результату 2
2.1 Навчання та пакети консультаційної підтримки для державних і галузевих зацікавлених сторін на національному рівні, спрямовані на інституціоналізацію кращого регулювання, розробку політики та впровадження рішень, сприятливих для МСП.
• Результат 2 до Результату 2
2.2 Нові/ оновлені програмні та комунікаційні матеріали центрального агентства МСП України Офісу з розвитку підприємництва та експорту (ОРПЕ), онлайн-порталу Дія.Бізнес та/або оффлайн-центрів Дія.Бізнес; навчальні та консультаційні пакети підтримки для ОРПЕ та інших учасників екосистеми підтримки бізнесу (зокрема, розвиток навичок для бізнес-інновацій, підтримка цифрової та зеленої трансформації, стійкість та сталий розвиток бізнесу).
• Результат 3 до Результату 2
2.3 Дорожня карта залучення та підтримки впровадження для зміцнення зв’язків та інтеграції з бізнес-екосистемою ЄС.
Карта проекту
ДЕТАЛІ ПРОЕКТУ
Україна
Пріоритетний напрям:
Партнерство, що створює
Піднапрямок:
Зайнятість та підприємництво
Тема:
Бізнес
Статус проекту:
Триває
Початок:
25.01.2023
Кінець:
13.07.2025
Соціальні мережі:

Номер проекту ЄС:
441-649
до початку