Skip to main content

PGG III: Партнерство для належного врядування (Фаза III 2023-2027)

Опис
Партнерство для належного врядування (PGG) – це регіональна програма, спрямована на підтримку приведення національного законодавства та практики у відповідність до європейських стандартів, відповідно до індивідуальних потреб країн Східного Партнерства. PGG III спирається на досягнення двох попередніх фаз програми у сфері реформи юстиції, боротьби з корупцією, боротьби з дискримінацією та насильством щодо жінок. Заходи, що стосуються окремих країн, доповнюються регіональними діями в пріоритетних сферах Програми. Усі дії базуються на чіткому досвіді Ради Європи, щоб дати можливість зацікавленим сторонам досягти стандартів організації у сферах прав людини, демократії та верховенства права. Планування PGG III також враховувало цілі України, Республіки Молдова та Грузії щодо їхнього статусу кандидата в ЄС (для України та Республіки Молдова) та європейської перспективи (для Грузії).

PGG також продовжить підтримувати Вірменію та Азербайджан, а також передбачає підтримувати співпрацю з білоруськими демократичними силами та громадянським суспільством.

PGG III підтримує ефективне впровадження внутрішніх реформ за допомогою додаткових дій, таких як юридичні консультації (включаючи юридичні висновки, надані в рамках QRM), розвиток потенціалу та заходи з підвищення обізнаності для зміцнення спроможності національних установ і підвищення обізнаності громадськості про цілі та переваги PGG для громадян.
Конкретні цілі
Загальною метою Програми є сприяння зміцненню верховенства права в країнах Східного партнерства.
Зокрема, Програма спрямована на:
- Зміцнити верховенство права та зміцнити судову систему.
- Протидія економічній злочинності.
- Сприяти гендерній рівності та відсутності дискримінації, та захищати права вразливих груп і жінок.
- Надавати юридичні консультації Венеціанської комісії та інших органів Ради Європи, пов’язаних із пріоритетними реформами через Механізм швидкого реагування.

Діяльність PGG включає:
- Правова експертиза
- Експертна допомога та підтримка
- Політичні рекомендації та консультативні інструменти
- Нарощування потенціалу
- Наставництво та коучинг
- Інституційна розбудова через підтримку процесів інституційних змін
- Підвищення обізнаності
- Публікації звітів та порівняльних даних про досягнення завдань Програми.
Очікувані результати
1. Підвищення рівня узгодженості національного законодавства та практики країн Східного партнерства з європейськими стандартами в пріоритетних сферах PGG III зміцнення правосуддя, протидії економічній злочинності, просування рівності та відсутності дискримінації та розширення доступу жінок до правосуддя та боротьби з насильством щодо жінок.
2. Поліпшення регіонального співробітництва, що дозволить обмінюватися знаннями, посилити обмін інформацією та передовим досвідом, а також поглибити мережі.
3. Надавати юридичні консультації з урахуванням потреб щодо пріоритетних реформ відповідно до європейських та міжнародних стандартів через Механізм швидкого реагування, доступний для країн-партнерів.
4. Підвищення спроможності національних зацікавлених сторін та організацій громадянського суспільства сприяти правам людини та гендерній рівності та боротися з дискримінацією та насильством щодо жінок.
Project documents
Карта проекту
Фотогалерея
ДЕТАЛІ ПРОЕКТУ
Регіональні
Пріоритетний напрям:
Піднапрямок:
Тема:
Боротьба з корупцією, Східне партнерство, Належне урядування, Права людини, Правосуддя, Жінки
EaP Countries:
Вірменія, Азербайджан, Грузія, Молдова, Україна
Статус проекту:
Триває
Початок:
01.03.2023
Кінець:
28.02.2027
Номер проекту ЄС:
441-959
до початку