Skip to main content

EU4Youth: Залучення та розширення можливостей молоді

Опис
В основі побудови сильніших, мирних і демократичних суспільств лежить першочергова важливість залучення та наділення повноваженнями молоді. Визнаючи значну роль, яку молоді люди відіграють як каталізатори змін, вони є незамінними учасниками реалізації спільного порядку денного ЄС-Східне партнерство.

Відданність питанню розширення прав і можливостей молоді є центральним елементом етапу IV EU4Youth, компоненту програми EU4Youth, який зосереджується на «Залученні та розширенні можливостей молоді».

Проєкт спрямований на активне залучення молоді з Вірменії, Азербайджану, Білорусі , Грузії, Молдови та України до політичного діалогу та процесу прийняття рішень. Він надає суттєву підтримку у розбудові потенціалу ключовим зацікавленим сторонам молодіжного сектору в шести країнах і сприяє створенню контактів, обміну та взаємному навчанню між ключовими державними та недержавними суб’єктами в регіоні Східного партнерства та організаціями такого ж профілю з Європейського Союзу.
Конкретні цілі
Основною метою цієї ініціативи є посилення впливу молоді в регіоні Східного партнерства на формування результатів політики.

1. Підвищення спроможності молодіжних організацій та державних установ спільно вести більш активний та структурований політичний діалог у контексті архітектури Східного партнерства, а також на національному та субнаціональному рівнях.
2. Покращення якості та охоплення молодіжної роботи для мобілізації та залучення більшої кількості молодих людей із віддалених/менш забезпечених та постраждалих від конфлікту районів у регіоні Східного партнерства.
3. Посилення спроможності молодіжних рад та молодіжних організацій з регіону Східного партнерства виконувати свої повноваження та надання їм змоги розробляти та впроваджувати інноваційні молодіжні проєкти.
4. Розвиток та підвищення спроможності персоналу міністерств у справах молоді, відділів у справах молоді, агенцій та інших відповідних державних установ на всіх рівнях, навчаючи їх тому, як краще залучати молодь до формування політики та як розробляти політику у певних секторах на основі фактичних даних.
5. Надання малих грантів для сприяння співпраці між урядом та неурядовими організаціями шляхом фінансування інформаційних сесій, тренінгів, моніторингу та оцінки, досліджень і невеликих партнерських проєктів.
Очікувані результати
1. Посилено спроможність молодіжних рад та представницьких молодіжних організацій у регіоні Східного партнерства.
2. Розширено впровадження ефективних практик участі молоді у виробленні політики.
3. Підвищено якість та ефективність розробки та впровадження молодіжних проєктів, що приносять результати з відчутним впливом.
4. Підтримано пілотні проєкти молодіжних організацій на субнаціональному рівні в регіоні Східного партнерства, зосереджені на інноваційних практиках у трьох сферах: зміна клімату, залучення молодих людей з меншими можливостями та індивідуальні теми, що стосуються особливостей кожної країни.
5. Активізовано створення контактів, обмін та взаємне навчання серед молоді на національному рівні та рівні Східного партнерства.
Карта проекту
EU4Youth: Youth Engagement and Empowerment
ДЕТАЛІ ПРОЕКТУ
Регіональні
Пріоритетний напрям:
Партнерство, що розширює можливості
Піднапрямок:
Тема:
Громадянське суспільство, Діалог, Східне партнерство, Освіта, Належне урядування, Молодь
EaP Countries:
Вірменія, Азербайджан, Білорусь, Грузія, Молдова, Україна
Статус проекту:
Триває
Початок:
01.04.2023
Кінець:
31.12.2025
Соціальні мережі:

Номер проекту ЄС:
27928
до початку