Skip to main content

Стимулювання молодіжного соціального підприємництва та практичних навичок управління кар’єрою через інноваційний підхід соціальних шкільних підприємств (СШП)

Опис
Мета проєкту - сприяти розвитку молодіжного соціального підприємництва та розвитку у молоді навичок управління кар'єрою та цифрових компетенцій, необхідних для зеленого переходу в Україні, Молдові, Грузії та Вірменії через інноваційну освітню концепцію "Соціальні шкільні підприємства" (СШП) із залученням представників громадянського суспільства, органів влади та підприємців.
Через фокус-групи та навчальні програми представники організацій громадянського суспільства (ОГС) та молодіжних центрів стануть компетентними наставниками та візьмуть участь у розробці освітнього модуля, навчальних матеріалів та створенні онлайн-порталів для СШП.
Це буде апробовано в школах шляхом фінансування та інтенсивного менторського супроводу 24 СШП. Можливість отримати реальний досвід соціального підприємництва дасть змогу сформувати кращі напрацювання, які будуть поширені на національному рівні через інформаційно-просвітницьку роботу, інтеграцію моделі СШП в навчальні програми та/або місцеві шкільні системи.
Крім того, молодь, яка постраждала від збройних конфліктів, отримає додаткові навички та знання для підвищення економічної та соціальної стійкості у своїх громадах.
Ці заходи, разом з навчальними візитами до Німеччини та України, а також заснуванням щорічної премії StudBiz Award за кращі соціальні шкільні підприємства в Україні, сприятимуть формуванню національних і транснаціональних мереж і партнерств у сфері СШП.
Конкретні цілі
Загальною метою цього проекту є сприяння активній участі молоді як у демократичному житті, так і на ринках праці в Україні, Молдові, Грузії та Вірменії, приділяючи особливу увагу неблагополучній молоді, таким чином сприяючи сталому та розумному зростанню, соціальній згуртованості та зменшення нерівності в країнах Східного партнерства.

Конкретна мета полягає в тому, щоб сприяти молодіжному соціальному підприємництву та розвивати молоді навички управління кар’єрою, цифрові навички та навички, необхідні для «зеленого» переходу в країнах проекту за допомогою інноваційної освітньої концепції соціальних шкільних підприємств (СШП) із інтегральним залученням громадянського суспільства. учасники суспільства, органи влади та підприємці на місцевому, регіональному та національному рівнях.
Очікувані результати
- Впровадження та наставництво 24 соціальних шкільних підприємств (СШП), які очолюють студенти, щоб довести законність підходу цього освітнього модуля.
- Розробка 3 методичних посібників для конкретних країн на основі розроблених рекомендацій та навчальних матеріалів для інформування зацікавлених сторін та пояснення покрокових інструкцій щодо використання модуля СШП.
- Для підтримки системи соціального підприємництва (СП) та підготовки їх до того, щоб вони стали регіональними експертами/наставниками/мультиплікаторами, понад 170 представників ОГС, молодіжних центрів та шкіл будуть охоплені програмою навчання тренерів, багатосторонньою мережею з ОГС та зацікавленими сторонами. буде започатковано, відбудуться дві ознайомчі поїздки до України та Німеччини з експертами та зацікавленими сторонами, а також відбудеться одноденна конференція щодо заснування нагороди СШП для студентської компанії Pest.
- Охоплення української молоді та молоді, яка постраждала від конфлікту – шляхом пропозиції їм 5 нещодавно обладнаних молодіжних центрів з питань СП та СШП, гарячої лінії за навичками СП для молоді.
- Програма стажувань для 100 молодих людей та літня школа з цифрових та екологічних аспектів підвищать можливості працевлаштування молоді та підвищать інтерес/успіх передової практики стажувань.
Project documents
Карта проекту
GENERAL
ДЕТАЛІ ПРОЕКТУ
Регіональні
Пріоритетний напрям:
Партнерство, що створює, Партнерство, що розширює можливості
Піднапрямок:
Зайнятість та підприємництво, Участь та лідерство молоді
Тема:
Громадянське суспільство, Східне партнерство, Освіта, Екологія, Зайнятість, Молодь
EaP Countries:
Вірменія, Грузія, Молдова, Україна
Статус проекту:
Триває
Початок:
01.07.2023
Кінець:
30.06.2025
Соціальні мережі:

до початку