Skip to main content

EU4Youth – Youth Employment in Times of Crisis: Personal Assistance Programme to support Persons with Autism, Intellectual and/or Psychosocial Disabilities in Ukraine

Опис
Опис проекту:
З метою посилення конкурентноздатності у воєнний час в Україні молодих фахівців, випускників вищих навчальних закладів та студентів соціальної роботи, спеціальної педагогіки, психології та інших спеціальностей, які надають послуги з догляду для осіб з інтелектуальними порушеннями (далі ІП), будуть реалізовані такі заходи протягом 18 місяців проєкту: 1. Оцінка потреб – навчальні потреби молодих фахівців та студентів із врахуванням особливостей надання послуг під час війни та потреби у догляді молоді з ІП. 2. Онлайн-курси для 300 молодих фахівців, студентів (10 груп*5 навчальних днів*30 слухачів у кожній) про надання послуг під час війни. 3. Розвиток практичних навичок через стажування (тимчасове працевлаштування 75 осіб на одну з посад: персональний помічник особи з інтелектуальними порушеннями (25 осіб); помічник для забезпечення послуги тимчасового відпочинку (25 осіб); фахівець із фізичного супроводу осіб з аутизмом (25 осіб). Ще 200 слухачів надаватимуть послуги як волонтери. 380 молодих осіб з ІП будуть охоплені послугами з догляду. 380 членів сімей отримають відпочинок. У межах національної адвокаційної кампанії буде розроблено та офіційно подано українському уряду 2 підзаконні акти та 3 посадові інструкції щодо нових інноваційних послуг із догляду для людей з ІП.
Конкретні цілі
Результати проекту:
Загальною метою проекту є посилення стійкості та розбудова спроможності української соціальної спільноти реагувати на наслідки, спричинені війною Росії проти України, особливо молоді.
Першою конкретною метою є розширення можливостей та підвищення спроможності молодих випускників та студентів вищих навчальних закладів (соціальна робота, спеціальна педагогіка, психологія та інші спеціальності), а також молодих фахівців стати успішними професіоналами через отримання нового досвіду роботи та оновлюючи свої навички до умов війни.
Діяльність зосереджена на підвищенні залученості та розбудові потенціалу молодих випускників, студентів та професіоналів і, водночас, на сприянні наданню нових сучасних та якісних послуг для молоді з інтелектуальними порушеннями, яка зазнає суттєвого впливу від війни відповідно до результатів дослідження оцінки потреб.
Інша конкретна мета – адвокація на національному рівні для впровадження інноваційних соціальних послуг для молодих українців з інтелектуальними порушеннями: персональні помічники для осіб з інтелектуальними порушеннями, помічники із забезпечення послуги тимчасового відпочинку, фахівці для фізичного супроводу людей з аутизмом з метою їх залучення до громади.
Очікувані результати
Очікувані результати
1. Потреби в навчанні молодих спеціалістів із соціальної роботи, спеціальної педагогіки та психології, а також потреби в послугах з догляду молодих людей з інтелектуальними порушеннями у громаді будуть визначені під час дослідження потреб.
2. 300 молодих спеціалістів, випускників або студентів спеціальностей «Соціальна робота», «Спеціальна педагогіка», «Психологія» та інших спеціальностей пройдуть навчання щодо особливостей надання послуг з догляду молодим українцям з інтелектуальними порушеннями у воєнний час.
3. 75 слухачів отримують практичну роботу в якості персональних помічників осіб з інтелектуальними порушеннями, або досвід забезпечення послуги тимчасового відпочинку, або досвід фізичного супроводу молодих людей; інші 200 слухачів будуть залучені до надання послуг з догляду як волонтери для розвитку своїх практичних навичок.
4. 380 молодих українців з інтелектуальними порушеннями отримують послуги догляду, 380 членів сімей отримують тимчасовий відпочинок від догляду.
5. У рамках національної адвокації розроблено та офіційно подано українському уряду 2 підзаконні акти та 3 посадові інструкції для нових послуг.
Карта проекту
ДЕТАЛІ ПРОЕКТУ
Україна
Пріоритетний напрям:
Піднапрямок:
Тема:
Молодь
Статус проекту:
Триває
Початок:
27.07.2023
Кінець:
27.01.2025
Соціальні мережі:

Номер проекту ЄС:
ENI/2021/423-431-01-0007
до початку