Skip to main content

EU4Youth Phase III – Посилення стійкості та соціальної інтеграції молоді

Опис
Проєкт “EU4Youth Phase III – Strengthening sustainability and social inclusion of young people” спрямований на підвищення фінансової стійкості молодіжних центрів (МЦ) в Україні через впровадження соціального підприємництва на їх базі.

В рамках проєкту буде відібрано 8 молодіжних центрів, представники яких пройдуть 4 офлайн та 6 онлайн тренінгів для підвищення професійних компетенцій, необхідних для впровадження соціального підприємництва. Команди МЦ також отримають менторську та експертну підтримку у підготовці бізнес-планів та їх реалізації.
Молодіжні центри, представники яких пройшли навчання та створили бізнес-плани, схвалені командою проекту, отримають фінансову підтримку (субгрант) у розмірі 15 000 євро кожен на реалізацію цих бізнес-планів для впровадження соціального підприємництва.

На етапі впровадження соціального підприємництва молодіжні центри проведуть 24 зустрічі з молоддю, з метою популяризації індивідуального та малого бізнесу, а також налагодження партнерських зв'язків у регіоні Східного партнерства та країнах ЄС.

Наприкінці проєкту буде проведено підсумковий захід - "Форум соціального підприємництва" за участю представників українських МЦ та інших зацікавлених сторін для обміну досвідом.
Конкретні цілі
Загальна мета – підвищити фінансову стійкість та професійні компетенції МЦ в Україні через створення та функціонування соціальних підприємств на їх базі.

1. Підвищення професійних компетенцій, необхідних для осіб, відповідальних за соціальні підприємства, життєво важливих для створення та функціонування соціального підприємства на основі МЦ (розробка бізнес-ідей, визначення цільової аудиторії, пошук оптимальної фінансової моделі, податкові платежі, маркетинг і просування, правові аспекти підприємницької діяльності , залучення інвестицій, розробка бізнес-плану);
2. Створення та постійне функціонування соціальних підприємств на базі восьми МЦ;
3. Підвищення фінансової грамотності молоді, яка відвідує МЦ, сприяння розвитку індивідуального та малого підприємництва серед молоді;
4. Підвищення фінансової грамотності серед МЦ, які ініціюють та розвивають соціальні підприємства;
5. Налагодження співпраці з МЦ у країнах Східного партнерства та ЄС з метою обміну досвідом.
Очікувані результати
1. Створення на базі 8 молодіжних центрів України соціального підприємництва для підвищення їх фінансової стійкості;
2. Підвищення рівня фінансової грамотності серед молоді та популяризація підприємництва;
3. Підвищення спроможності МЦ надавати молоді якісні послуги;
4. Інклюзія молоді з різних соціальних груп (зокрема внутрішньо переміщених осіб, осіб з інвалідністю, сільської молоді тощо);
5. Створення сприятливого середовища для навчання, розвитку та змістовного відпочинку, вирішення соціально значущих проблем громади.
Карта проекту
ДЕТАЛІ ПРОЕКТУ
Україна
Пріоритетний напрям:
Піднапрямок:
Тема:
Бізнес, Громадянське суспільство, Східне партнерство, Освіта, Зайнятість, Навички, Молодь
Статус проекту:
Триває
Початок:
19.03.2024
Кінець:
18.03.2025
до початку