Skip to main content

Відновлення навчання для України - Випробування підходу для надолуження освітніх втрат у цифрових освітніх центрах

Опис
Проєкт спрямований на підвищення спроможності вчителів і тьюторів у цифрових освітніх центрах (DLC) у Києвській, Чернігівській, Миколаївській, Харківській та Дніпропетровській областях для надання послуг «кетчапів» (занять з надоолуження освітніх втрат) для місцевих дітей. Комплексна концепція надолуження покриє академічні прогалини з 4 ключових шкільних предметів (українська мова, математика, англійська мова та історія України) та сприятиме розвитку навичок соціального життя українських учнів.
Результати пілоту будуть поширені серед спільноти українських освітян та інших зацікавлених сторін, щоб поділитися першими досягненнями та вивченими уроками та отримати відгуки для подальшого вдосконалення концепції. При масштабуванні концепції команда проведе відкриті семінари для українських вчителів з кожного шкільного предмету, включеного в концепцію. Нарешті, перевірену концепцію (з усіма висновками, отриманими уроками та найкращими практиками) буде представлено МОН та всім зацікавленим сторонам для подальшого включення до національної стратегії надолуження.
Конкретні цілі
Загальна мета – допомогти українським учням надолужити освітні втрати, спричинені пандемією та війною, а також покращити свої знання з основних навчальних предметів.
Це включає конкретні цілі:
• сприяння розвитку потенціалу вчителів і репетиторів у цифрових навчальних центрах (DLC) для надання послуг «кетчапів» місцевим дітям;
• розробка й пілотування концепцію надолуження в DLC, яку можна тиражувати та масштабувати на національному рівні.
Очікувані результати
• Школи та вчителі в цільових громадах отримають комплексну концепцію надолуження та індивідуальні програми з 4 ключових шкільних предметів (українська мова, математика, англійська мова та історія України) у DLC, які вони зможуть використовувати у своїй діяльності.
• Принаймні 20 громад і 20 шкіл, де організовано цифрові освітні центри (DLC), будуть охоплені комплексною концепцією надолуження в DLC.
• Середній рівень покращення/надолуження результатів навчання з 4 предметів: української мови, математики, англійської мови та історії України складатиме щонайменше 25%;
• Концепція надолуження пошириться; усі існуючі DLC в Україні (не лише створені savED, а й інші організації, такі як UNICEF, Finn Church Aid, People in Need тощо) матимуть можливість використовувати високоякісну концепцію та розроблені програми надолуження для 4 предметів. Це забезпечить створення перевіреної й відтестованої навчальної програми та підходу до організації занять з надолуження.
• МОН отримає розроблену концепцію надолуження та посібник для необмеженого використання в навчальних закладах по всій Україні.
Project documents
Карта проекту
ДЕТАЛІ ПРОЕКТУ
Україна
Пріоритетний напрям:
Піднапрямок:
Тема:
Освіта
Статус проекту:
Триває
Початок:
23.02.2024
Кінець:
24.08.2025
Соціальні мережі:

Номер проекту ЄС:
451-991
до початку