Skip to main content

Європейська школа Східного партнерства в Грузії

Опис
Бачення Європейської школи Східного партнерства (СП) полягає в тому, щоб запропонувати якісну освіту учням старших класів із країн СП та розширити їхні можливості. Проєкт водночас сприяє співпраці між країнами СП та ЄС і кращому розумінню ЄС та його цінностей у країнах регіону. Під час першого етапу проєкту було встановлено партнерство з існуючою школою в Тбілісі, старшокласникам із шести країн Східного партнерства було запропоновано безкоштовне навчання за дипломною програмою IB з фокусом на європейських дослідженнях.
Основний результат першого етапу проєкту – щорічний набір 20-30 студентів із країн СП, які отримають дипломи IB зі спеціалізацією у сфері європейських досліджень.
Конкретні цілі
Загальна мета проєкту – просування високоякісної міжнародної освіти в регіоні Східного партнерства.

Конкретна мета – запустити стипендійну програму для учнів старших класів із шести країн Східного партнерства ЄС, щоб вони могли отримати європейський диплом IB, навчаючись у спеціалізованій школі у Тбілісі (Грузія).
Очікувані результати
Основні дії на першому пілотному етапі проєкту:
- Налагодження партнерських відносин із тбіліською міжнародною школою (New School, Грузія), з ухваленням уряду Грузії.
- Адаптація навчальної програми Міжнародного бакалаврату для включення елементів європейських досліджень. Цей процес проводитиметься під керівництвом Правління IB та за підтримки Генерального секретаря європейських шкіл (EURSC).
- Розробка та управління стипендійною програмою для близько 30 нових студентів на рік упродовж усього початкового етапу.
- Підготовка викладачів для викладання й ведення спеціальної навчальної програми.
- Надання візової підтримки, підтримка мобільності та безпеки учнів.
- Створення техніко-економічного обґрунтування для другої фази проєкту, в якій передбачається, що всю діяльність буде перенесено в нещодавно побудовану школу, де буде використовуватися навчальна програма, що повністю базується на програмі для мережі Європейських шкіл.
Карта проекту
Фотогалерея
ДЕТАЛІ ПРОЕКТУ
Регіональні
Пріоритетний напрям:
Партнерство, що розширює можливості
Піднапрямок:
Участь та лідерство молоді
Тема:
Освіта, Молодь
EaP Countries:
Вірменія, Азербайджан, Білорусь, Грузія, Молдова, Україна
Статус проекту:
Триває
Початок:
13.11.2017
Кінець:
30.09.2024
Соціальні мережі:

Номер проекту ЄС:
2018/395-929
до початку