Skip to main content

EU4Business – Кредитна лінія ЄБРР

Опис
Спільна ініціатива Європейського союзу та Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) допомагає малим і середнім підприємствам (МСП) скористатися можливостями Глибокої та всеосяжної зони вільної торгівлі (ГВЗВТ) між Грузією, Молдовою, Україною та ЄС. ЄБРР допомагає МСП профінансувати інвестиції, пов'язані з ГВЗВТ, через місцеві фінансові установи-партнери. Банк також надає технічну допомогу, що дозволяє підприємствам краще визначити форми й обсяги інвестицій та підвищити їхню міжнародну конкурентоспроможність. ЄБРР сприяє різним формам інвестицій: від модернізації обладнання й технологій до впровадження нових стандартів якості, охорони здоров'я чи безпеки.

Кредитна лінія надає МСП у Грузії, Молдові та Україні:
- кредити, що надаються через місцевих фінансових посередників-партнерів (кредити до 300 тис. євро для простих проєктів і до 3 млн євро для складних проєктів);
- грантові стимули в розмірі до 15% від відповідних сум позики, що виплачуються після успішної реалізації проєкту;
- технічну допомогу, що надається міжнародною групою експертів, у тому числі безкоштовну технічну допомогу для МСП, які інвестують у нове обладнання й технології для дотримання директив ЄС.
Конкретні цілі
Конкретна мета цієї ініціативи – допомогти МСП профінансувати інвестиції, які дозволять їм отримувати вигоду від угоди про створення Глибокої та всеосяжної зони вільної торгівлі (ГВЗВТ).
Очікувані результати
- Спрощення доступу МСП до фінансування.
- Надання допомоги для МСП у скористанні новими торговельними можливостями.
- Надання допомоги для МСП у дотриманні нових стандартів, передбачених реалізацією угоди про ГВЗВТ.
Карта проекту
Фотогалерея
ДЕТАЛІ ПРОЕКТУ
Регіональні
Пріоритетний напрям:
Партнерство, що створює
Піднапрямок:
Економіка та торгівля
Тема:
Бізнес
EaP Countries:
Грузія, Молдова, Україна, Вірменія
Статус проекту:
Триває
Початок:
13.05.2016
Кінець:
12.05.2026
Номер проекту ЄС:
373-818
до початку