Skip to main content

Угода про адміністрування між Європейською Комісією та Міжнародною фінансовою корпорацією щодо Програми підтримки енергоефективності в Україні - Мультидонорський трастовий фонд

Опис
Уряд України створив Фонд енергоефективності для підтримки енергомодернізації житлового фонду в Україні, у вигляді надання грантів для об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) на компенсацію витрат комплексу відповідних заходів за умовами програми "Енергодім". Для підтримки українського Уряду, Європейський Союз та Федеративна Республіка Німеччина виділили 100 мільйонів євро до Мультидонорського трастового фонду, який управляється Міжнародною фінансовою корпорацією. Кошти з Мультидонорського трастового фонду направляються для співфінансування часткового відшкодування вартості комплексних проектів з енергомодернізації багатоквартирних будинків.
Конкретні цілі
Підняти Україну до європейського рівня енергетичної ефективності шляхом зменшення рівня енергоспоживання та викидів СО2 у житловому секторі, та як наслідок - зменшення негативного пливу на екологію та пом’якшення наслідків зміни клімату.
Очікувані результати
Мета проекту, що фінансується ЄС, - сприяти інвестуванню у сумі 235 млн. дол. США, включаючи банківські позики, на енергетичну модернізацію багатоквартирних будинків в Україні до 2023 року. Очікується, що ці інвестиції призведуть до покращення енергоефективності та прямого скорочення викидів близько 490 000 тонн CO2 на рік.
Карта проекту
Фотогалерея
ДЕТАЛІ ПРОЕКТУ
Україна
Пріоритетний напрям:
Партнерство, що озеленює
Піднапрямок:
Енергетика та енергоефективність
Тема:
Енергетика
Статус проекту:
Триває
Початок:
16.11.2017
Кінець:
31.03.2026
Вебсайт:
https://eefund.org.ua/
Номер проекту ЄС:
396-956
до початку