Skip to main content

Технічна допомога для Програми з відновлення України

Опис
Програма з відновлення України – це рамковий кредит для фінансування пріоритетних інвестицій у відновлення територій, що постраждали від конфлікту на сході України, та базових інфраструктурних потреб внутрішньо переміщеного населення. Проєкт є продовженням Надзвичайної кредитної програми для відновлення України і забезпечить фінансування приблизно 200-400 індивідуальних підпроєктів у кількох секторах: школи, лікарні, громадські будівлі, зовнішнє освітлення, водопостачання, водовідведення, міський транспорт тощо.
Конкретні цілі
Послуги, що будуть профінансовані грантом технічної допомоги від Інвестиційної платформи сусідства ЄС (NIP), охоплюватимуть підтримку впровадження на центральному рівні: в основному, підтримку Групи управління та підтримки проєкту (ГУПП) Міністерства розвитку громад та територій України, а також підтримку Міністерства фінансів України.
ГУПП керуватиме повним проєктним циклом, що охоплюватиме відбір, процес закупівель, постачання, будівництво, моніторинг контролю якості та звітування.
Технічна допомога на центральному рівні, профінансована Інвестиційною платформою сусідства ЄС (NIP), підтримає процес розгляду підпроєктних заявок, зокрема точної технічної інформації та фінансової оцінки, забезпечить обробку великої кількості субкредитних угод, а також рахунків і документації, що стосуються підпроєктів.
Підтримка у формі технічної допомоги надасть можливість фізично відслідковувати впровадження проєктів на місці, проводити моніторинг (зокрема, контроль підпроєктних робіт), статистичний аналіз і порівняльний аналіз проведених робіт, автоматичну ідентифікацію проблем (затримки, розходження у часі та якості), формування звітів, фокусуватися на швидкому автоматичному і заздалегідь узгодженому реагуванні та відповідних заходах.
Очікувані результати
Звіти, розвиток компетенцій, попередження ризиків і усі інші результати технічної допомоги дозволять досягти належного впровадження рамкового кредиту Програми з відновлення України, стимулюючи і зберігаючи високу якість робіт, погодження з екологічними та соціальними стандартами Банку, інструкціями з проведення закупівель і попередження корупції.
Очікується що технічна допомога сприятиме поліпшенню розвитку компетенцій та формуванню структур і процедур менеджменту і моніторингу, зокрема:
- Забезпечить розвиток компетенцій Групи управління і підтримки проєктів Міністерства розвитку громад та територій України, а також Міністерства фінансів України та інших установ, що дотичні до цілей пришвидшення виділення і надання коштів рамкового кредиту Програми з відновлення України.
- Допоможе Міністерству фінансів / Державній казначейській службі України в керуванні з систематичним підходом до зобов’язань і виплат за угодою Програми з відновлення України.
- Допоможе у розвитку організаційної структури у відповідних установах відповідно до кращих європейських адміністративних практик.
- Підтримає попередню роботу у встановленні прозорих та ефективних структур управління, процедур. Оновить або створить спеціальні Рекомендації до впровадження проєктів (PIG) та Фінансове управління (FM) для Програми з відновлення України для переходу на інструменти для управління даними та звітування, що стосуються рамкового кредиту Програми з відновлення України.
- Підтримає запровадження інтегрованої Системи екологічного та соціального менеджменту (ESMS), як-от управління людськими ресурсами, управління у сфері довкілля, а також управління охороною праці, що дозволить Промоутеру визначити, уникнути, мінімізувати, пом'якшити та нівелювати або усунути будь-які екологічні або соціальні впливи підпроєктів, що фінансуються рамковим кредитом Програми з відновлення України.
- Допоможе підтримати обізнаність щодо Планів соціального менеджменту (SMP) та Планів взаємодії зі стейкхолдерами (SEP), що будуть розроблені для програми всередині ГУПП Міністерства розвитку громад та територій України (хоча окрема технічна допомога, що надається ПРООН, має компонент підтримки впровадження SMP та SEP)
- В разі потреби оновлюватиме та вноситиме зміни до положення про впровадження проєктів протягом усього терміну Програми
Технічна допомога також підвищить спроможність промоутера і кінцевих бенефіціарів ефективно планувати, управляти, моніторити та переймати досвід з підпроєктів, що будуть профінансовані в межах кредиту. Отже, технічна допомога дозволить впровадити проєкт і підтримати впровадження багатосекторних інвестиційних схем (Житло, Водопостачання та водовідведення, Центральне опалення, Громадські будівлі, Транспорт) у сектори міської та соціальної інфраструктури, що значно постраждали внаслідок конфлікту на сході України, а також зниження тиску на (соціальну) інфраструктуру в інших областях країни через значний наплив внутрішньо переміщених осіб (ВПО).
Карта проекту
ДЕТАЛІ ПРОЕКТУ
Україна
Пріоритетний напрям:
Піднапрямок:
Тема:
Статус проекту:
Триває
Початок:
19.07.2021
Кінець:
18.07.2027
Соціальні мережі:

Номер проекту ЄС:
423-333
до початку