Skip to main content

Нові бомбосховища для шкіл України

Опис
Протягом останніх років навчання в стресових умовах суттєво вплинуло на освітній процес Україні. Під час з початком повномасштабної війни в Україні діти зазнали серйозних втрат у навчанні. Дистанційне навчання, повітряні тривоги, проживання у сховищах, відсутність електроенергії - це лише незначна частина зовнішніх факторів, які вплинули та продовжують впливати на якість освіти дітей та розвиток необхідних навичок. Для того, щоб школи в Україні могли працювати, обов'язковою умовою є наявність укриття або принаймні належним чином обладнаного підвалу. Лише 1730 шкіл з 13 564 мають спеціалізовані протирадіаційні укриття. Основна мета проєкту - повернути дітей до школи в режимі офлайн-навчання, а також створити 5 сховищ у зонах підвищеного ризику, де діти наразі не можуть відвідувати школу через брак сховищ та високий ризик обстрілів: Суми, Запоріжжя, Чернігів, Одеса, Миколаїв. Всі сховища будуть підземними, поруч зі школами. Вони розраховані на 700-1000 осіб. Нові сховища не лише захистять від атак, але й дозволять дітям продовжувати навчання та брати участь у позакласних заходах під час авіанальотів. Вони будуть використовуватися як підземні школи. Новозбудовані сховища будуть з радіаційним захистом та подвійного призначення. Подвійне призначення укриттів дозволить використовувати їх у мирний час для потреб навчальних закладів.
Конкретні цілі
Цілі:
Забезпечити можливість безпечного навчання дітей шляхом будівництва
бомбосховищ подвійного призначення (щонайменше 5) в Україні поблизу
навчальних закладів, які могли б функціонувати.

Вплив (загальна мета):
Покращення рівня безпеки в окремому(их) регіоні(ах) України: збільшення кількості школярів, батьків, вчителів та місцевої громади, які перебувають у безпеці – 100 %.

Результат (конкретні цілі):
Відновлення фізичного доступу дітей до школи із забезпеченням безпеки дітей, вчителів та іншого персоналу - загалом 5 шкіл з новим сховищем, до 5000 осіб.
Очікувані результати
Проєкт спрямований на досягнення наступних результатів:
1. Будівництво нового спеціалізованого протирадіаційного бомбосховища - 5 сховищ.
2. Обладнання/меблі для новозбудованих бомбосховищ - 5 комплектів обладнання та меблів.
Карта проекту
ДЕТАЛІ ПРОЕКТУ
Україна
Пріоритетний напрям:
Піднапрямок:
Тема:
Захист населення, Освіта, Інфраструктура
Статус проекту:
Триває
Початок:
04.04.2024
Кінець:
04.10.2025
Соціальні мережі:

Номер проекту ЄС:
453-578
до початку