Skip to main content

Відродження переміщених університетів: посилення конкурентоспроможності, підтримка громад

Опис
Проєкт "Відродження переміщених університетів: посилення конкурентоспроможності, підтримка громад" спрямований на підвищення привабливості та конкурентоспроможності двох переміщених університетів шляхом підвищення їх інституційної спроможності, належного врядування, досконалого викладання і навчання та інтернаціоналізації. Він буде впроваджений Інститутом вищої освіти Національної академії педагогічних наук України у партнерстві з Британською Радою в Україні та двома університетами: Маріупольським державним університетом та Східноукраїнським університетом імені Володимира Даля.
Проєкт сприятиме співпраці між університетами та посилить взаємодію між переміщеними університетами та місцевими громадами.
Конкретні цілі
1.Вдосконалити інфраструктуру переміщених університетів задля надання якісної освіти та динамічного залучення громад..
2. Посилити інституційний потенціал переміщених університетів через розвиток спроможності їх керівництва, персоналу і студентів краще відповідати на виклики, що постають перед університетами, місцевими громадами та Донецькою і Луганською областями.
3. Підвищити соціальну відповідальність переміщених університетів через залучення академічної спільноти до розв’язання соціальних, економічних, екологічних культурних та інших проблем.
Очікувані результати
Основні результати Проєкту є такими:
• Покращена інфраструктура Університетів, що сприяє реалізації інноваційного управління та викладання, що базується на партнерстві.
• Покращена компетентність персоналу та студентів Університетів, що дозволяє їм забезпечити ефективне врядування, вдосконалити викладання і навчання та посилити інтернаціоналізацію.
• Оновлені стратегії інституційного розвитку Університетів запроваджені у практику та наявні у доступі для внутрішніх і зовнішніх стейкхолдерів.
• Якість вищої освіти в Університетах підвищена завдяки модернізації освітніх програм та їх адаптації до сучасних викликів і потреб місцевих громад, вдосконаленню викладання і навчання, утвердженню ефективного врядування та розвитку інтернаціоналізації.
• Активна роль та сильний вплив персоналу і студентів на реалізацію стратегій інституційного розвитку Університетів, ефективність університетського врядування, вдосконалення викладання і навчання, та розвиток інтернаціоналізації.
• Посилена співпраця між Університетами та місцевими громадами і внесок у соціальне та економічне відновлення завдяки використанню ресурсів та результатів Проєкту та розширенню спектру послуг для різних категорій стейкхолдерів.
Beneficiaries
Training delivery and certification of trainees
Карта проекту
Training in Student governance (Activity # 2.4)
ДЕТАЛІ ПРОЕКТУ
Україна
Пріоритетний напрям:
Партнерство, що створює
Піднапрямок:
Освіта, дослідження та інновації
Тема:
Освіта
Статус проекту:
Завершено
Початок:
18.04.2020
Кінець:
17.04.2024
Номер проекту ЄС:
415-429
до початку