Skip to main content

EU4Digital: Проєкт «Об’єднання дослідницьких та освітніх спільнот» (EaPConnect)

Опис
Другий проєкт EaPConnect спирається на досягнення першого проєкту, об’єднуючи дослідницькі та освітні спільноти з ЄС та країн Східного партнерства та зменшуючи цифровий розрив.
Проєкт розширить мережеву інфраструктуру для покращення наукового обміну через кордони, збільшить використання послуг, що впроваджені в рамках EaPConnect, і запропонує нові послуги для посилення міжнародного науково-освітнього співробітництва, зміцнення позицій національних науково-освітніх мереж (НРЕН) країн Східного партнерства всередині їхніх національних науково-освітніх екосистем; для формування знань, навичок та спільної роботи за допомогою заходів, тренінгів та інших ініціатив.
Конкретні цілі
- Розширити мережеву інфраструктуру та послуги для досліджень і освіти, а також їхню доступність в країнах Східного партнерства, зменшуючи цифровий розрив.
- Підвищити стабільність міжнародного мережевого з’єднання та національних науково-освітніх мереж, щоб вони були здатні підтримувати свої національні науково-освітні екосистеми та цифрові програми після закінчення терміну дії проєкту.
- Налагодити зв’язки з іншими європейськими інфраструктурами та ініціативами.
- Підтримати участь науковців і освітян Східного партнерства в міжнародному співробітництві, щоб вони були представлені в європейських ініціативах і проектах так само, як і інші науково-освітні спільноти Європи.
Очікувані результати
- Придбати та надати мережеву інфраструктуру з високою пропускною здатністю, призначену для досліджень та освіти, і забезпечте її логічну інтеграцію з пан’європейською мережею GÉANT.
- Забезпечити надмережеві послуги (від GÉANT і не тільки), які підтримують потреби дослідницьких та освітніх спільнот у доступі до ресурсів та спільній роботі в Інтернеті.
- Забезпечити доступ до тренінгів, семінарів та наставництва для розвитку знань і відносин, які підтримують стабільність партнерів-бенефіціарів та їхню здатність досягти цілей проекту.
- Організувати конференції, інформаційно-роз’яснювальну роботу серед користувачів та інші заходи, щоб підвищити обізнаність про проєкт, партнерів, досягнення і переваги серед різноманітних зацікавлених сторін, а також налагодити обмін знаннями та спілкування між колегами.
Карта проекту
Фотогалерея
ДЕТАЛІ ПРОЕКТУ
Регіональні
Пріоритетний напрям:
Партнерство, що з'єднує, Партнерство, що створює
Піднапрямок:
Цифровізація (широкосмуговий доступ, мобільний зв'язок, електронний уряд, цифрові інновації, кіберсфера), Освіта, дослідження та інновації
Тема:
Цифровізація, Дослідження та інновації
EaP Countries:
Вірменія, Азербайджан, Білорусь, Грузія, Молдова, Україна
Статус проекту:
Триває
Початок:
01.07.2020
Кінець:
30.06.2025
Номер проекту ЄС:
407-452
до початку