Skip to main content

Регіональний проєкт щодо боротьби з наркотиками та організованою злочинністю (EU-ACT)

Опис
EU-ACT спрямований на нарощування потенціалу щодо розширення регіональної та міжрегіональної співпраці правоохоронних органів у боротьбі з організованою злочинністю та наркоторгівлею. Проєкт підтримує розробку відповідної політики та проведення заходів щодо скорочення попиту на наркотики.
Конкретні цілі
Загальна мета проєкту:
- сприяння запобіганню та ефективній боротьбі з організованою злочинністю, в тому числі з незаконним обігом наркотиків, уздовж «Героїнового маршруту».
Конкретна ціль:
- зміцнення відповідного потенціалу країн уздовж різних варіантів «Героїнового маршруту» з/до Афганістану для ефективнішої боротьби з організованою злочинністю у сфері наркоторгівлі та створення належної довіри й налагодження зв’язків між ними, що дозволить їм співпрацювати на регіональному та міжрегіональному рівні.
Очікувані результати
Компонент 1: Підтримка зміцнення Національної політики та оперативних заходів реагування з дотриманням належних правових процедур (NAPOR): Допомога в практичному навчанні співробітників правоохоронних органів та розвідки, слідчих і прокурорів; сприяння добросовісному веденню справ за рахунок строгого застосування належних процесуальних вимог та дотримання міжнародних норм і прав людини. Цей напрям реалізується в п’яти ключових країнах: Киргизстані, Грузії, Україні, Пакистані й Танзанії.

Компонент 2: Розробка, створення та впровадження Механізму технічної допомоги (TAF). Механізм дозволить у короткостроковій перспективі ділитися знаннями, практикою й досвідом. У результаті країни-партнери й організації зможуть комплексно покращувати різноманітні аспекти політики щодо скорочення попиту й пропозиції наркотиків. TAF також допомагає вирішувати актуальні проблеми, пов’язані з національними та інституційними пріоритетами й потребами. Цей напрям реалізується за запитом у п’яти ключових країнах: Киргизстані, Грузії, Україні, Пакистані й Танзанії.

Компонент 3: Виявлення та реалізація Ініціатив співпраці (COPI). Передбачає реалізацію невеликих (між-)регіональних ініціатив співпраці, що можуть бути пов’язаними як із NAPOR, так і з TAF, або проводитися окремо. Цей напрям створює підґрунтя та сприяє міжрегіональній співпраці у проведенні реальних операцій.
Карта проекту
Фотогалерея
ДЕТАЛІ ПРОЕКТУ
Регіональні
Пріоритетний напрям:
Партнерство, що захищає
Піднапрямок:
Безпека та реагування на конфлікти
Тема:
Безпека
EaP Countries:
Грузія, Україна
Статус проекту:
Завершено
Початок:
01.01.2017
Кінець:
31.12.2023
Вебсайт:
https://eu-act.info
до початку