Skip to main content

«Фенікс»: Сильна Україна під час війни (Проєкт «Фенікс»)

Опис
Проєкт «Фенікс» реалізується Фондом Східна Європа за фінансової підтримки Європейського Союзу та спрямований на посилення українського громадянського суспільства для протидії наслідкам війни. Метою проєкту є підтримка організацій громадянського суспільства, через надання грантів для реалізації необхідних проєктів, створення корисних технологічних рішень, навчальні можливості та сприяння їхньому інституційному розвитку.
Проєкт складається із таких компонентів:
1. Тренінгова онлайн-програма для НУО та ВПО.
2. Акселераційна програма для ОГС, орієнтована на цифрові рішення для підтримки ВПО та місцевих громад.
3. Програма грантової підтримки для місцевих ініціатив.
4. Інституційні гранти та підтримка партнерської мережі ОГС (у тому числі покращення фінансових, адміністративних, комунікаційних та ІТ-процедур).
Конкретні цілі
Загальна мета проєкту – підвищити стійкість внутрішньо переміщених осіб, громад та громадянського суспільства у відповідь на кризу, спричинену російським вторгненням в Україну. Проєкт має дві конкретні цілі (specific objectives):
№ 1: ВПО, ОГС, підприємці демонструють стійкість до кризи, покращення психосоціального стану переміщених осіб та соціальної згуртованості у громадах, що приймають переселенців;
№ 2: Мережа ключових партнерських ОГС Фонду Східна Європа адаптована до нових умов та демонструє інституційну стійкість.

У межах Цілі №1 забезпечується реагування на надзвичайні ситуації для ВПО та постраждалих громад, надаючи їм інноваційні інструменти, навички та знання для реагування на кризу. Ця ціль буде зосереджена на молоді, підприємцях та ОГС як агентах змін. Як активна частина суспільства, вони використовуватимуть надані можливості на благо своїх родин, громад та суспільства в цілому.

В межах Цілі № 2 мережа партнерських ОГС Фонду адаптується до нових умов та продемонструє інституційну стійкість. ФСЄ допоможе до 10 ОГС зі своєї партнерської мережі продовжити свою діяльність, що сприятиме реалізації бачення та місії ФСЄ - перетворенню України на країну, яка служить своїм громадянам.
Очікувані результати
1. ВПО пристосувалися до нових реалій та стали економічно стійкими завдяки курсам для переселенців, місцевих підприємців та ОГС, спрямованим на переведення їхньої діяльності, наскільки це можливо, в цифрову площину;
2. ВПО та місцеві громади отримують користь від цифрових рішень, розроблених в межах акселераційної програми;
3. До 20 ОГС демонструють стійкість і продовжують надавати підтримку місцевим ініціативам та комплексну допомогу ВПО, громадам та переміщеному бізнесу в межах програми малих грантів;
4. До 10 ОГС демонструють інституційну спроможність через отримання інституційних грантів та навчальні можливості щодо ключових елементів інституційного розвитку;
5. ФСЄ та його партнерська мережа вдосконалили свої фінансові, адміністративні, комунікаційні та технічні процедури та системи, щоб протистояти кризі.
Project documents
Карта проекту
ДЕТАЛІ ПРОЕКТУ
Україна
Пріоритетний напрям:
Партнерство, що розширює можливості
Піднапрямок:
Громадянське суспільство
Тема:
Громадянське суспільство
Статус проекту:
Триває
Початок:
01.06.2022
Кінець:
31.05.2024
Соціальні мережі:
https://www.facebook.com/eef.org.ua
Номер проекту ЄС:
435-724
до початку