Skip to main content

Зменшення шкоди цивільному населенню в Україні шляхом посилення захисту на рівні громад та розвитку цивільно-військового співробітництва

Опис
CIVIC працює в Україні з 2017 року. Цей проєкт спрямований на зменшення шкоди цивільному населенню, особливо вразливим групам, таким як жінки, діти, люди похилого віку та маломобільні особи. Проєкт зосереджений на підвищенні стійкості громади та готовності проти загроз військових дій. Він передбачає встановлення довіри та ефективну координацію між місцевими громадами та субʼєктами захисту цивільного населення.

Зосередженість CIVIC на взаємодії з військовими як вектором захисту цивільних осіб забезпечить посилення спроможностей та навичок Збройних Сил України щодо захисту цивільних осіб у збройному конфлікті. CIVIC проводитиме спеціальні навчальні програми, які передбачають включення захисту цивільного населення під час військових операцій для різних категорій військових. Прагнучи розвивати здатність військових ефективно взаємодіяти з цивільним населенням у рамках цивільно-військового діалогу, CIVIC також проводитиме навчальні курси за методикою «Гарвардського переговорного проєкту» для Збройних Сил України та інших оборонних структур.

Діяльність проєкту передбачає виявлення прогалин у цивільному захисті, зміцнення спроможності робочих груп із захисту цивільного населення (CPG), сприяння розвитку цивільно-військової співпраці, активну підтримку комплексної політики національного захисту цивільного населення.
Конкретні цілі
Загальна мета: Зменшення шкоди цивільному населенню, включно з уразливими групами населення, такими як жінки, діти, люди похилого віку та особи з обмеженою мобільністю в областях України, які постраждали від збройного конфлікту.

Ціль 1: Підготовленість і стійкість громад, які постраждали від збройного конфлікту, до безпосередніх і майбутніх загроз захисту, що є результатом військових операцій, посилюється за допомогою локального підходу, орієнтованого на пошук рішень.
Ціль 2: Створення ефективних систем цивільно-військової координації, які здатні задовольнити безпосередні та довгострокові потреби захисту чоловіків, жінок і дітей, які мають обмежений доступ до заходів захисту.
Очікувані результати
1. Визначення потреб у захисті цивільного населення, створення Робочих груп із захисту цивільного населення (CPG), сприяння зустрічам CPG для підвищення стійкості громади. Підтримка через Фонд місцевих ініціатив та спрямування допомоги для потреб захисту цивільного населення.
2. Підвищення потенціалу та удосконалення стратегій із захисту цивільного населення (POC) для суб’єктів безпеки та оборони (SDA). Навчання, включно з підготовкою інструкторів для посилення цивільно-військового співробітництва та координації. Створення та розповсюдження онлайн-курсу POC для SDA для забезпечення сталого навчання.
3. Проведення зустрічей, круглих столів, семінарів для сприяння ефективній співпраці/координації суб’єктів захисту, включно з національними та міжнародними неурядовими організаціями з метою надання платформи для цивільних для висловлення свого бачення. Проведення публічних адвокаційних заходів для підвищення обізнаності та обговорення розвитку POC в Україні та регіоні.
4. Очікується підтримка відповідними органами влади ухвалення Національної стратегії із захисту цивільного населення в Україні.
Карта проекту
Фотогалерея
ДЕТАЛІ ПРОЕКТУ
Україна
Пріоритетний напрям:
Піднапрямок:
Тема:
Захист населення, Громадянське суспільство, Місцевий розвиток, Діалог, Безпека, Навички
Статус проекту:
Триває
Початок:
15.11.2023
Кінець:
14.05.2024
Соціальні мережі:

Номер проекту ЄС:
447-040
до початку