Skip to main content

Соціальне підприємництво та вдосконалені навички розвитку – SEEDS – у Грузії та Україні

Опис
Цей проект спрямований на те, щоб соціальне підприємництво стало основою інтегрованої держави. Це означає роботу зі структурою реагування організацій громадянського суспільства для системного сприяння інтеграції незахищеної молоді та сприяння зменшенню бідності в Грузії та Україні відповідно до порядку денного Go Green and Go Digital.
Проект розширює підприємницькі можливості та можливості управління кар’єрою для незахищеної молоді шляхом створення інноваційних інкубаторів у партнерстві з партнерськими організаціями. Це сприяє зменшенню бідності в Грузії та швидкому відновленню в Україні.
Спираючись на докази та уроки першого етапу ініціативи EU4Youth (грудень 2018 – вересень 2021), проект співпрацював з організаціями в Грузії та Україні для тестування інноваційних програм розвитку навичок для вразливої молоді, яка не навчається, не працює чи не навчається (NEETs). Крім того, проект узгоджується з майбутньою ініціативою Світового банку та UNHCR під назвою Ultra-Poor Graduation (UPG) у Грузії (починаючи з січня 2023 року), яка підтримує найбільш вразливі верстви населення у виході з бідності за допомогою довгострокових багатогранних заходів.
Основною метою проекту є повторення моделі соціального підприємництва Естонії та взаємодія з приватним сектором через інноваційні інкубатори для усунення структурних прогалин шляхом стратегічного просування соціального підприємництва. Ініціатива окреслює чіткі цілі та результати, залучаючи співзаявників з України, Грузії та Естонії для досягнення своєї головної мети.
Конкретні цілі
1. Створити інституціоналізовану структуру компетенції на державному рівні в Грузії, щоб за участю громадських організацій соціальне підприємництво було центром політики залучення молоді та управління кар’єрою в Грузії. Очікується, що його буде відтворено в Україні для підтримки її зусиль з відновлення.
2. Пілотувати інноваційну модель інкубатора соціального підприємництва та парадигму управління кар’єрою в зеленій та цифровій економіці в Грузії на основі однієї нової визначеної системи компетенцій. Це стане основою для впровадження більш інтегрованих траєкторій молодіжного підприємництва в Грузії та Україні.
Очікувані результати
1. Передовий досвід Естонії у сфері соціального підприємництва та управління кар’єрою поділяється із зацікавленими сторонами в Грузії для сприяння кращому залученню молоді з обмежених можливостей.
2. Розроблено інструменти та методи для он-лайн та особистих курсів із соціального підприємництва в Грузії на основі моделі Естонії. Мета полягає в тому, щоб у 2023 році Грузія прийняла класифікацію Ultra Poor Graduation, прийняту Світовим банком, з потенційним повторенням в Україні.
3. Одна інноваційна модель інкубатора цифрового соціального підприємництва Go Green and Go розроблена та впроваджена в Грузії за підтримки естонських партнерів.
4. Грузинські зацікавлені сторони організували заходи для обміну знаннями та підтримки України у її відновленні через інноваційні моделі соціального підприємництва та управління кар’єрою.
5. Створено до трьох регіональних інкубаторів для сприяння соціальному підприємництву в обох країнах і підтримки молодіжних стартапів з акцентом на концепціях «Go Green» і «Go Digital».
6. Кваліфіковані молодіжні лідери в Грузії заснували соціальні підприємства, отримали визнання завдяки партнерству з державним і приватним секторами та створили можливості працевлаштування для знедоленої молоді, яка постраждала від конфліктів в різних регіонах.
7. Існуючі молодіжні соціальні підприємства підтримуються в Україні в рамках заходів щодо раннього відновлення для подальшого задоволення потреб громади.
8. Навички управління кар’єрою молодих студентів у регіонах Грузії покращуються завдяки співпраці з державними інституціями з метою обміну цими навичками з Україною.
Карта проекту
ДЕТАЛІ ПРОЕКТУ
Регіональні
Пріоритетний напрям:
Піднапрямок:
Тема:
Бізнес, Цифровізація, Освіта, Навички, Молодь
EaP Countries:
Грузія, Україна
Статус проекту:
Триває
Початок:
15.11.2023
Кінець:
15.05.2025
Соціальні мережі:

Номер проекту ЄС:
423-431
до початку