Skip to main content

Швидка експертна підтримка політик у сфері культури та медіа в Україні

Опис
Проєкт "Швидка експертна підтримка політики у сфері культури та медіа в Україні" (RES-POL) має на меті підвищити спроможність МКІП у процесі подолання наслідків війни та на шляху до членства України в ЄС шляхом надання експертної підтримки у процесі розробки та реалізації відповідних політик.
Заходи можна умовно поділити на 3 великі групи, а саме: дослідження та бачення, галузеві стратегії та операційні програми, операціоналізація та імплементація. На першому етапі буде проведена робота з аналізу попередньої політики та її наслідків, а також оцінка потенціалу Міністерства та його екосистеми.
На другому етапі будуть розроблені стратегії для секторів мистецтва, культурної спадщини, креативних індустрій та медіа. Операційні програми для цих 4 секторів будуть розроблені на основі оцінки попередніх політичних інтервенцій та досвіду країн-членів ЄС.
Третій етап присвячений операціоналізації програмних документів шляхом розробки дорожніх карт реалізації політик, стратегій та операційних програм. Для забезпечення відчутних результатів та ефективної розбудови потенціалу відповідальних за розробку політики у сфері МКІП, RES-POL підтримає розробку концепцій пілотних проектів (пілотних інтервенцій) та пропозицій щодо внесення змін до законодавства..
Конкретні цілі
Загальна мета - посилити стратегічне лідерство Міністерства культури та інформаційної політики (МКІП) у післявоєнному відновленні у ключових сферах діяльності.
Конкретна мета (тобто результати):
КЦ1: Покращити інституційну готовність МКІП та його відомств до сприяння процесу вступу України до ЄС
КЦ2: Посилення функціональної спроможності МКІП щодо розробки політики
Очікувані результати
Р1 Оновлені політичні профілі для ключових сфер політики (мистецтво, спадщина, креативні індустрії та медіа) з окресленням критично важливих сфер втручання та ролі Міністерства і партнерів в екосистемі.
Р2 Шляхи розвитку ключових секторів розроблені та підтримуються відповідними операційними програмами, пов'язаними з процесом вступу України до ЄС.
Р3 Посилення імплементаційної спроможності Міністерства через розробку дорожніх карт імплементації політик, стратегій, операційних програм, пілотних інтервенцій та стратегії Міністерства, узгоджених із загальним баченням розвитку культури, спадщини, креативних індустрій та медіа у післявоєнній Україні.
Карта проекту
ДЕТАЛІ ПРОЕКТУ
Україна
Пріоритетний напрям:
Піднапрямок:
Тема:
Культура
Статус проекту:
Триває
Початок:
21.12.2023
Кінець:
20.03.2025
Соціальні мережі:
https://www.facebook.com/respol.project
Номер проекту ЄС:
447-794
до початку