Skip to main content

"Зміцнення незалежних ЗМІ для сильної демократичної України"

Опис
Проєкт "Зміцнення незалежних ЗМІ для сильної демократичної України" передбачає комплекс заходів з підтримки українських незалежних національних та регіональних ЗМІ, щоб вони могли повною мірою відігравати свою важливу роль в українській демократії на рівні громад.
Основною метою проєкту є зміцнення демократичної медіа-екосистеми, що сприятиме інтеграції України до ЄС. Проєкт спрямований на стійке підвищення стійкості цільових незалежних ЗМІ, зокрема Суспільного мовлення України - Суспільного, сприяння конструктивному та відкритому діалогу в місцевих громадах по всій Україні та підтримку Національної ради з питань телебачення і радіомовлення на шляху до відповідності стандартам ЄС.
DW Akademie як головна організація та українська організація "Львівський медіафорум" використовують свій досвід підтримки незалежних регіональних ЗМІ по всій Україні з акцентом на нішеві медіа та конструктивну журналістику.
"Ініціатива з медіаінформаційної грамотності для молоді" від DW Akademie у партнерстві з Академією Суспільного мовлення "Суспільного" має на меті залучити молодь (12-18 років) і надати їй голос у місцевому демократичному процесі.
Суспільне мовлення України "Суспільне" посилює свою роботу у сфері журналістських розслідувань, дитячого контенту та продовжує цифрову модернізацію. Зміцнюється потужність Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.
Конкретні цілі
Загальна мета - зміцнення демократичної медіа-екосистеми, що сприятиме інтеграції України до ЄС. Конкретна мета полягає у сталому підвищенні спроможності цільових незалежних ЗМІ, зокрема Суспільного мовлення України "Суспільного", сприянні конструктивному та відкритому діалогу в місцевих громадах по всій Україні.
Очікувані результати
Завдяки сильним медіа, які активно підтримують конструктивний діалог у своїх громадах, українці матимуть доступ до креативного та достовірного актуального контенту. Таким чином, ця діяльність зменшить ризик виникнення інформаційної пустелі за межами великих міських центрів. Цілі буде досягнуто за допомогою п'яти очікуваних результатів.
«Регіональний медіа-бустер», що включає поглиблене консультування з питань управління, фінансову підтримку, професійне наставництво та тренінги з конструктивної журналістики (ОП1), «Ініціатива з медіаінформаційної грамотності для молоді» (ОП2) для подальшого збільшення аудиторії незалежних ЗМІ з метою залучення молоді (12-18 років) і надання їй права голосу в місцевому демократичному процесі; Суспільному мовленню України «Суспільному» надається підтримка в становленні його як цифрового лідера (ОП3); «Програма залучення аудиторії» (ОП4) для нішевих медіа зміцнює їхній потенціал, а також надається підтримка реформи Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, спрямована на досягнення відповідності стандартам ЄС (ОП5).
Карта проекту
ДЕТАЛІ ПРОЕКТУ
Україна
Пріоритетний напрям:
Піднапрямок:
Тема:
Діалог, Освіта, Права людини, ЗМІ, Навички, Молодь
Статус проекту:
Триває
Початок:
01.03.2024
Кінець:
31.05.2026
Соціальні мережі:

Номер проекту ЄС:
INTV-25006
до початку