Skip to main content

EU4Business: Connecting Companies (З'єднуючи компанії)

Опис
Проєкт спрямований на сприяння торгівлі між країнами ЄС і шістьома країнами Східного партнерства. Особливу увагу приділено п'яти секторам економіки, що мають значний потенціал для зростання експорту МСП: виробництво органічних продуктів харчування, текстильна промисловість, туризм, виноробство та креативні сектори.
Конкретні цілі
- Сприяти розвитку сталих і справедливих моделей економічного зростання в країнах Східного партнерства, які зможуть залучити більше інвестицій та покращити соціально-економічні умови й розширити можливості працевлаштування для громадян.
- Зміцнення потенціалу секторальних організацій підтримки бізнесу (ОПБ), що допоможуть МСП вийти на нові ринки.
- Підтримка МСП у торгівлі, зокрема, в експорті до країн ЄС.
Очікувані результати
- Бізнес-метчінг: проведення конкурсу пропозицій, у рамках якого європейські секторальні консорціуми відберуть МСП. Конкурс передбачає прозору процедуру відбору, що базується на критеріях ЄС. Мета – вивчити можливості співпраці у створенні спільного продукту чи послуги.
- Навчальні візити: вони дозволяють навчатися «на місці» в інших ОПБ, посилювати взаєморозуміння бізнес-спільнот ЄС та країн Східного партнерства, а також допомагають налагодити зв'язки. Кожна навчальна поїздка матиме конкретну спрямованість: тематичну (наприклад, послуги з інтернаціоналізації, жіноче підприємництво) чи галузеву (наприклад, агропродовольчі товари, текстиль).
- Твінінг (нарощування потенціалу / взаємне навчання для ОПБ, коучинг): спрямований на налагодження прямих контактів між ОПБ ЄС та Східного партнерства. Твінінг допоможе розширити знання про торговельне середовище та інвестиційні можливості, забезпечити взаємний обмін досвідом та передовими практиками й знаннями, а також налагодити взаємну співпрацю.
У рамках твінінгу будуть заохочуватися відвідування промислових зон, компаній і МСП, місцевих кластерів та інноваційних полюсів, щоб ознайомити ОПБ із місцевим контекстом та діловим середовищем.
Для третіх сторін буде близько 59 схем надання субсидій на суму 60 000 євро (максимум).
Карта проекту
Фотогалерея
ДЕТАЛІ ПРОЕКТУ
Регіональні
Пріоритетний напрям:
Партнерство, що створює
Піднапрямок:
Економіка та торгівля
Тема:
Бізнес
EaP Countries:
Вірменія, Азербайджан, Білорусь, Грузія, Молдова, Україна
Статус проекту:
Завершено
Початок:
01.01.2020
Кінець:
31.12.2023
Номер проекту ЄС:
411-865
до початку