Skip to main content

Re:silience. Re:covery. Re:construction. (Re:Ukraine project)

Опис
"Re:silience. Re: cover. Re:construction." (Re:Ukraine) проект створено для багаторівневого відновлення та розвитку України в умовах воєнного часу. Внаслідок агресії Російської Федерації Україна зіткнулася з рядом проблем:
1. Нестабільність економіки країни;
2. Постійна дезінформація з боку Російської Федерації;
3. Необхідність розробки інструменту оцінки збитків, завданих Росією;
4. Відсутність аналізу та моніторингу управління державними фінансами у воєнний час;
5. Необхідність перегляду функціональності системи державних закупівель у воєнний час;
Пропоновані заходи Проекту досить різноманітні, але спрямовані на найважливіші сфери.

Загальна мета проекту – підвищення стійкості українського суспільства до російської агресії, підвищення обізнаності та інформації про російську агресію та її наслідки в Україні та світі.

Проект спрямований на такі потреби наступних цільових груп:
1. Представники центральної та місцевої влади (з особливим акцентом на ПП, управління податками та боргом, практики відновлення економіки та оцінку матеріальних втрат):
- Виборні посадові особи, які потребують об’єктивної та незалежної інформації про події у сфері УДФ для формування політики, нагляду та контролю;
- органи центральної влади, які потребують інформаційної підтримки та зміцнення спроможності для розумного щоденного управління та формування політики;
– Посадовцям місцевого самоврядування потрібна підтримка для підвищення ефективності витрачання бюджетних коштів, державних закупівель тощо.
2. Громадянське суспільство та експерти:
- ОГС, які здійснюють моніторинг витрат і займаються антикорупційною діяльністю, потребують практичних і доступних даних, а також освітньої підтримки щодо їх використання. Україна створила потужну спільноту спостерігачів та експертів, і ми прагнемо розширити їхню увагу у сфері УДФ та інших відповідних темах;
- Науковці, які працюють над діями та плануванням відновлення економіки, управлінням податками та боргом (бюджетні дані, аналіз доходів і видатків), щоб мати можливість надавати наукову підтримку розробці політики та незалежній перевірці чи критиці державної політики.
3. Платники податків та підприємства:
Платникам податків та бізнес-асоціаціям потрібні надійні дані та комунікаційна підтримка, щоб впливати на політику управління податками та боргом, особливо під час та після війни.
4. Міжнародні, національні та місцеві ЗМІ:
ЗМІ надають людям точну інформацію про російські фейки та дезінформацію, останні події в Україні, оновлення режиму санкцій тощо.

Кінцевими бенефіціарами проекту є громадяни України, оскільки всі заходи, запропоновані в рамках цього Проекту, призведуть до кращої якості життя та більш справедливого середовища для кожного, швидшого відновлення української економіки та більш обізнаного суспільства.
Конкретні цілі
Загальна мета – підвищення стійкості українського суспільства до російської агресії, підвищення обізнаності та інформації про російську агресію та її наслідки в Україні та світі.
Очікувані результати
Основні очікувані результати:
1. Збільшення спроможності місцевих і центральних органів влади задовольняти невідкладні запити про допомогу під час війни.
2. Підвищення психологічної стійкості населення до боротьби з негативними наслідками війни; Підвищення обізнаності про основні економічні принципи та правила під час війни; Збільшення можливостей для працевлаштування та підприємницької діяльності (з особливим акцентом на ВПО та умовах і реаліях війни/після війни); Підвищено спроможність та можливості сектору ГО швидко переформатувати та адаптувати діяльність у воєнний та післявоєнний час, а також в умовах вимушеної зміни пріоритетних потреб суспільства.
3. Накопичена інформація про публічні, приватні та комерційні матеріальні збитки у зв’язку з російською агресією доступна в Інтернеті.
4. Підвищення ефективності системи державних закупівель та її суб’єктів у воєнний час та в період післявоєнної відбудови.
5. Збільшення спроможності Уряду України у частині розробки ефективних підходів до реагування на поточну кризу, спричинену війною, та найефективніших практик економічного відновлення та реконструкції, ефективних реформ та необхідних змін у законодавстві, які будуть застосовані в Україні після війни.
6. Україна залишається на порядку денному світових ЗМІ, закликаючи уряди посилити підтримку нашого уряду для застосування нових пакетів санкцій як урядами, так і приватними компаніями; в Україні переважає «українська призма».
7. Українське суспільство має більший імунітет до російських фейків і пропаганди.
Карта проекту
ДЕТАЛІ ПРОЕКТУ
Україна
Пріоритетний напрям:
Партнерство, що захищає, Партнерство, що розширює можливості, Партнерство, що розширює можливості, Партнерство, що розширює можливості, Партнерство, що захищає
Піднапрямок:
Державне та адміністративне управління, Реформа державного управління, Громадянське суспільство, Інформування громадськості та підтримка ЗМІ, Цивільний захист
Тема:
Комунікації, Місцевий розвиток, ЗМІ, Боротьба з корупцією, Цифровізація, Інфраструктура, Дослідження та інновації, Навички, Комунікації
Статус проекту:
Завершено
Початок:
09.07.2022
Кінець:
08.07.2023
Вебсайт:
https://iaa.org.ua/en/
Соціальні мережі:

Номер проекту ЄС:
434-822
до початку