Skip to main content

Підтримка реабілітації травм війни в Україні

Опис
Мета проєкту - покращити реабілітацію травм війни в Україні для поранених цивільних осіб та ветеранів, які постраждали від російської агресії.
Основна мета проєкту буде досягнута шляхом:
- удосконалення документування процесу реабілітації в електронній системі охорони здоров'я України (ЕСОЗ) шляхом підтримки розробки реабілітаційного модулю на основі Міжнародної класифікації функціонування (МКФ);
- розробки нормативно-правової бази для синхронізації реабілітаційних послуг та соціальних послуг в рамках інтегрованого маршруту пацієнта системи медико-соціальної експертизи;
- посилення потенціалу мультидисциплінарних реабілітаційних команд у цільових закладах охорони здоров'я (ЗОЗ) шляхом проведення тренінгів з інтенсивної реабілітації травм війни;
- проведення інформаційної кампанії щодо доказової реабілітації та філософії біопсихосоціального підходу МКФ.
Конкретні цілі
Загальна мета Проєкту - сприяти вдосконаленню системи реабілітації в Україні для поранених цивільних осіб та ветеранів, які постраждали внаслідок російської агресії.
Конкретна ціль 1. Посилено управління послугами фізичної реабілітації в Україні шляхом удосконалення документування процесу реабілітації в ЕСОЗ та синхронізації реабілітаційних і соціальних послуг в рамках інтегрованого маршруту пацієнта в системі медико-соціальної експертизи.
Конкретна ціль 2. Покращено надання реабілітаційних послуг пораненим цивільним особам та ветеранам в Україні, які постраждали від російської агресії, шляхом зміцнення потенціалу мультидисциплінарних реабілітаційних команд у цільових ЗОЗ шляхом проведення тренінгів з інтенсивної реабілітації травм війни.
Конкретна ціль 3. Підвищення обізнаності цільових груп щодо доказової реабілітації та філософії біопсихосоціального підходу МКФ в процесі надання реабілітаційних послуг шляхом проведення інформаційно-адвокаційної кампанії та формування стійких знань про розвиток реабілітації в Україні.
Очікувані результати
Покращено надання реабілітаційних послуг цивільному населенню та ветеранам, які постраждали внаслідок військового конфлікту, шляхом гармонізації управління та законодавства в сфері реабілітації, навчання фахівців та керівництва закладів охорони здоров'я, а також підвищення обізнаності населення щодо доказової активної реабілітації та сучасних підходів до надання реабілітаційних послуг.
Карта проекту
ДЕТАЛІ ПРОЕКТУ
Україна
Пріоритетний напрям:
Партнерство, що озеленює
Піднапрямок:
Охорона здоров'я
Тема:
Здоров'я
Статус проекту:
Триває
Початок:
22.12.2022
Кінець:
21.06.2024
Вебсайт:
https://patients.org.ua/en/
Соціальні мережі:
https://www.facebook.com/patients.org.ua/
Номер проекту ЄС:
438-598
до початку