Skip to main content

Відновлюємо Україну разом: побудова інклюзивної платформи для відновлення України

Опис
Метою проекту є налагодження конструктивного діалогу з ключовими зацікавленими сторонами на міжнародному, національному та місцевому рівнях шляхом створення та розміщення Експертної платформи та досягнення спільної візії щодо Порядку денного відродження України та інтеграції в ЄС. Кінцевою метою Експертної платформи є участь у плануванні політики та прийнятті рішень у процесі відновлення України та її інтеграції в ЄС, адвокації та інформаційно-роз’яснювальної діяльності як серед відповідних зацікавлених сторін (експертів, урядовців, громадянського суспільства), так і широкої громадськості, адвокація реформ на центральному, регіональному та місцевому рівнях.
Платформа просуватиме Порядок денний відродження України з наголосом на ключових елементах євроінтеграційного курсу України та відповідно до Цілей сталого розвитку, де ЄС та інші міжнародні партнери, разом з регіонами України та громадянським суспільством зможуть розробити пропозиції щодо післявоєнної відбудови України, спільно обговорювати актуальні проблеми та знаходити нові шляхи для конструктивного діалогу в обраних сферах.
Конкретні цілі
Розвивати процес участі центральних і місцевих органів влади та громадянського суспільства в Україні, спрямований на відновлення країни під час і після війни, а також на ефективну інтеграцію до Європейського Союзу.
Напрацювання карти зацікавлених сторін для визначення ключових учасників і потенційних партнерів процесу планування відновлення України та євроінтеграції, їхніх пріоритетів, цілей адвокації та способів, у які кожен працює в обраних напрямках.
Проведення базових та кінцевих соціологічних опитувань проекту. Опитування досліджуватиме, з одного боку, участь організацій громадянського суспільства та органів місцевого самоврядування в процесі післявоєнного відновлення України, а з іншого – рівень обізнаності організацій громадянського суспільства та органів місцевого самоврядування щодо Порядку денного відродження України та інтеграції в ЄС.
Створення міцної та авторитетної Експертної платформи для спільної розробки пропозицій, які впливатимуть на інформовану та залучену післявоєнну відбудову України.
Очікувані результати
Розпочато політичний діалог між експертами, посадовцями, громадами, органами місцевого самоврядування та іншими ключовими зацікавленими сторонами для узгодження спільного бачення Порядку денного відродження України у вибраних сферах. В рамках цього обговорення та дослідження, проведенного експертами, будуть напрацьовані та опубліковані 6-8 заяв, декларацій, аналітичних документів та рекомендацій.

Проведення 6 конференцій або публічних заходів з питань, пов’язаних з процесом відновлення України та процесом інтеграції в ЄС, які стануть майданчиком для публічного обговрення напрацьованих рекомендацій та аналітик, а також дискусій, що приведуть до спільної візії стратегії відновлення. В рамках публічних заходів також планується заключити 5-10 партнерств громад і ОМС, з метою залучити їх до процесу відновлення України та інтеграції до ЄС.

Покращення індексу знань та залучення на 10-20% серед органів місцевої та центральної влади, представників громадянського суспільства, відповідних експертів, бізнес-спільнот до діяльності з подолання викликів, пов’язаних із відновленням України в рамках обраних сфер та процесу євроінтеграці.

Аудиторія, охоплена відповідними комунікаційними інтервенціями та діяльністю – від 800 000 до 1000 000 осіб.
Карта проекту
ДЕТАЛІ ПРОЕКТУ
Україна
Пріоритетний напрям:
Партнерство, що розширює можливості
Піднапрямок:
Громадянське суспільство
Тема:
Громадянське суспільство
Статус проекту:
Завершено
Початок:
23.12.2022
Кінець:
24.12.2023
Соціальні мережі:
https://www.facebook.com/ANTSngo/
Номер проекту ЄС:
437-066
до початку