Skip to main content

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку "U-LEAD з Європою" - Фаза 2

Опис
Програма "U-LEAD з Європою" фінансується низкою донорів та діє у всіх 24 областях України задля посилення спроможності муніципалітетів покращувати умови життя мешканців та рівень надання послуг на місцевому рівні в рамках реформи децентралізації. U-LEAD проводить спеціалізовані тренінги для громад та надає їм необхідні консультації, організовує навчальні поїздки та заходи з обміну досвідом по Україні та за кордон, реалізує проєкти місцевого розвитку в різних сферах діяльності громад, здійснює комунікацію реформи децентралізації для громадян, тісно співпрацює з українськими профільними міністерствами для покращення регіонального розвитку України та підтримує формування спроможної та ефективної системи багаторівневого управління, сприяючи об'єднанню територіальних громад.
Конкретні цілі
Підвищити спроможність основних суб’єктів на національному, регіональному та місцевому рівнях для подальшого впровадження децентралізації в Україні та відповідної регіональної політики, а також сприяти визначенню функцій кожного рівня урядування у конкретних сферах політики.
Очікувані результати
Р1. Зміцнено спроможність національних суб’єктів спрямовувати та формувати реформу децентралізації, включаючи узгодження із регіональною політикою та секторальними реформами.
P2. Вдосконалено діалог між урядовими та неурядовими суб'єктами щодо процесів прийняття рішень у муніципалітетах.
Р3. Субнаціональні суб'єкти покращили спроможність виконувати повноваження, покладені на них у контексті процесу децентралізації та регіональної політики.
Р4. Розроблено або адаптовано формати обміну або координаційні механізми для впровадження реформи децентралізації.
Карта проекту
Фотогалерея
ДЕТАЛІ ПРОЕКТУ
Україна
Пріоритетний напрям:
Партнерство, що захищає
Піднапрямок:
Державне та адміністративне управління
Тема:
Належне урядування
Статус проекту:
Завершено
Початок:
01.07.2020
Кінець:
31.12.2023
Вебсайт:
https://u-lead.org.ua/
Номер проекту ЄС:
414-795
до початку