Skip to main content

Дослідження ОЕСР ринку електроенергетики в Україні

Опис
В рамках цього проєкту буде проведено дослідження ринку електроенергетичного сектору України. Воно буде складатися з оцінки потенційних проблем конкуренції в секторі електроенергетики, виникаючих через структурні фактори, спотворення в регулюванні чи ринкову поведінку. Після здійснення оцінки будуть розроблені рекомендації щодо вирішення проблем конкуренції, такі як пропозиції щодо реформування системи регулювання та виявлення поведінки, яка може вимагати подальшого розслідування відповідно до законодавства у сфері конкуренції.
Конкретні цілі
Загальна мета цієї ініціативи – допомогти українським політикам та органам влади, відповідальним за сектор електроенергетики, покращити функціонування ринку електроенергії шляхом визначення та рекомендації шляхів подолання бар’єрів до ефективної конкуренції.
Очікувані результати
Оцінка потенційних проблем конкуренції в секторі електроенергетики, зумовлених структурними чинниками, спотворенням регуляторної бази чи ринкової поведінки. Рекомендації щодо вирішення цих проблем конкуренції, такі як пропозиції щодо реформи регулювання або виявлення поведінки, яка може вимагати подальшого розслідування відповідно до законодавства у сфері конкуренції.
Карта проекту
Фотогалерея
ДЕТАЛІ ПРОЕКТУ
Україна
Пріоритетний напрям:
Партнерство, що створює
Піднапрямок:
Економіка та торгівля
Тема:
Енергетика
Статус проекту:
Завершено
Початок:
01.07.2021
Кінець:
30.04.2023
Соціальні мережі:

Номер проекту ЄС:
424-026
до початку