Skip to main content

Стійка відповідь громадянського суспільства та ЗМІ на війну в Україні

Опис
Консорціум People in Need (PIN), Празького центру громадянського суспільства (PCSC) і Нідерландського Гельсінського комітету (NHC) прагне створити стійкість громадянського суспільства та незалежних ЗМІ в регіоні Східного партнерства (EaP+) за допомогою навичок і фінансових ресурси для ефективного реагування на потреби постраждалого від конфлікту населення. Війна в Україні торкнулася гравців в Україні та країнах регіону Східного партнерства+, таких як Грузія, Молдова, Вірменія та Азербайджан, а також діячів з Росії та Білорусі. З метою відображення нової ситуації, надання належної підтримки, розширення внутрішніх ресурсів, задоволення потреб постраждалого населення та підвищення стійкості проект надає фінансову підтримку третім сторонам (FSTP) широкому колу формальних і неформальних громадянського суспільства. діячі, незалежні ЗМІ, журналісти та медіа-гравці. Діяльність проекту також спрямована на розвиток потенціалу, психічне здоров'я та психосоціальну підтримку бенефіціарів.
Конкретні цілі
Метою проекту є сприяння стійкому громадянському суспільству та незалежним медіа в Україні та з регіону Східного партнерства+, які мають змогу реагувати на постійні потреби тих, хто постраждав від війни в Україні.
Загальна мета Фінансової підтримки третіх сторін (FSTP) полягає у створенні стійкості вибраних третіх сторін для надання послуг людям, які постраждали від конфлікту, та сприяння інтеграції з приймаючими громадами. Схема FSTP також спрямована на підтримку організацій громадянського суспільства, які були змушені переїхати з Білорусі та Росії.
Проект спрямований на підтримку більш стійкого незалежного медіа-ландшафту в Україні, здатного пережити руйнування військового часу, катастрофічну втрату доходів від реклами та боротися з дезінформацією. Незалежні медіа-гравці та ОГС у вибраних країнах будуть, окрім іншого, зміцнені та більш стійкі завдяки спеціальним тренінгам та психіатричній та психосоціальній підтримці (MHPSS).
Очікувані результати
- Громадянське суспільство та незалежні ЗМІ мають навички, оперативні можливості та фінансові ресурси, щоб безпечно реагувати на потреби постраждалого населення.
- ОГС та незалежні медіа отримують розвиток потенціалу, FSTP та психологічну та психосоціальну підтримку.
- ОГС, незалежні медіа та медіа-актори протидіють дезінформації, забезпечують якісну журналістику та сприяють стійкості суспільства.
- Правозахисники та незалежні журналісти у вигнанні можуть безпечно продовжувати свою роботу.
- Підтримка зусиль із забезпечення притягнення до відповідальності, зокрема індивідуальної кримінальної відповідальності та доступу до правосуддя жертв агресії Росії проти України.
Project documents
Карта проекту
Фотогалерея
ДЕТАЛІ ПРОЕКТУ
Регіональні
Пріоритетний напрям:
Партнерство, що розширює можливості, Партнерство, що розширює можливості, Партнерство, що захищає
Піднапрямок:
Громадянське суспільство, Інформування громадськості та підтримка ЗМІ, Верховенство права та права людини
Тема:
Громадянське суспільство, Права людини, ЗМІ
EaP Countries:
Грузія, Молдова, Україна, Вірменія, Азербайджан
Статус проекту:
Завершено
Початок:
01.06.2022
Кінець:
31.05.2024
Соціальні мережі:

до початку