Skip to main content

Рада прогресу управління для країн Східного партнерства

Опис
Проект спрямований на сприяння зміцненню належного врядування та верховенства права у східних країнах-сусідах. Проект сприятиме розробці політики на основі фактичних даних і відстежуватиме прогрес ключових реформ за допомогою надійного аналізу даних і завдяки навичкам залучення зацікавлених сторін серед осіб, які приймають рішення, та громадянського суспільства в країнах Східного партнерства (Вірменія, Азербайджан, Грузія, Республіка Молдови та України). При цьому буде розроблено аналітичний інструмент Governance Progress Board.

Основні кроки реалізації наступні:
- Розробка методів на основі даних для вимірювання прогресу та поточного стану належного врядування та верховенства права.
- Двосторонні та регіональні консультації з національними зацікавленими сторонами (державними та недержавними).
- Розробка комунікаційної стратегії згідно цільової групи.

Ця діяльність також сприяє «Політиці розвитку 2030» BMZ (2018) і посилається на позиційний документ BMZ «Фокус на Європу» (2016), який закликає до інноваційних підходів до процесів європейських реформ і також відповідає регіональній кавказькій ініціативі уряду Німеччини. (Країнова стратегія БМЗ, 2018).
Конкретні цілі
1. Сприяти зміцненню ефективного управління та верховенства права у східних країнах-сусідах.
2. Удосконалити політику, що ґрунтується на фактах, шляхом покращення моніторингу належного врядування та реформ верховенства права.
Очікувані результати
1. Розробка та впровадження методів, керованих даними, для вимірювання прогресу верховенства права та належного врядування.
2. Сприяння виробленню політики на основі фактичних даних через залучення зацікавлених сторін і розвиток належного управління. Звіти Ради про прогрес.
3. Поліпшення комунікації з громадськістю щодо Ради прогресу управління та відповідних звітів.
Карта проекту
Фотогалерея
ДЕТАЛІ ПРОЕКТУ
Регіональні
Пріоритетний напрям:
Піднапрямок:
Тема:
Громадянське суспільство, Транскордонна співпраця, Діалог, Східне партнерство, Належне урядування, Права людини, Правосуддя, Політичні відносини
EaP Countries:
Вірменія, Азербайджан, Грузія, Молдова, Україна
Статус проекту:
Триває
Початок:
01.04.2023
Кінець:
31.07.2024
Соціальні мережі:

Номер проекту ЄС:
443-003
до початку