Skip to main content

Програма підтримки управління державними фінансами України, компоненти 3 і 4

Опис
Загальною метою програми EU4PFM є покращення управління державними фінансами (УДФ) в Україні та, як наслідок, покращення надання державних послуг та бізнес-клімату. Конкретними цілями Програми є: підтримка подальшого розвитку сучасної, ефективної та справедливої системи збору доходів та підтримка відповідних інститутів УДФ у покращенні їх організаційних можливостей.

Програма підтримує реформи мобілізації доходів, які сприятимуть зміцненню інституційних та організаційних можливостей українських установ у впровадженні та реалізації сучасної стратегії дотримання податкового законодавства. Стратегія скерована на просування добровільного дотримання податкового законодавства; перевірку та модернізацію бізнес-процесів у податкових та митних установах; створення та введення в дію нової Служби фінансових розслідувань; розширення податкової бази України, зокрема, через поліпшення податкових інформаційних потоків з іншими країнами; продовження адаптації відповідного податкового та митного законодавства та нормативних актів до норм ЄС та кращих міжнародних практик, а також покращення можливостей податкових та митних установ протидіяти ухиленню від сплати податків.

Програма також спрямована на підтримку правових та процедурних змін в митній сфері та сферах сприяння торгівлі, зокрема, шляхом супроводу інтеграції до Спільної транзитної системи ЄС (New Computerised Transit System) та приєднання України до Конвенції про процедуру спільного транзиту. Крім того, Програма буде підтримувати запровадження та реалізацію схем інституту авторизованого економічного оператора (АЕО) та зміцнення процесу митного оформлення. Подальшими цілями Програми є покращення контролю після проходження митного очищення та вдосконалення аудиторського потенціалу.

Програма надає підтримку установам УДФ в Україні в питаннях розробки та впровадження сучасних методів управління людськими ресурсами, включаючи антикорупційні положення щодо перевірки, адаптації та автоматизації бізнес-процесів, модернізації інституційних структур і практик та зміцнення можливостей установ УДФ в Україні у сфері розробки, впровадження та моніторингу реформ.
Конкретні цілі
Загальною метою програми є покращення управління державними фінансами (УДФ) в Україні та, як наслідок, покращення надання державних послуг та бізнес-клімату.
Конкретними цілями Програми є: підтримка подальшого розвитку сучасної, ефективної та справедливої системи збору доходів та підтримка відповідних інститутів УДФ у покращенні їх організаційних можливостей
1.Підтримка відповідних національних установ у вдосконаленні підготовки, впровадження та контролю бюджету
2. Підтримка подальшого розвитку сучасної, ефективної та справедливої системи збору доходів (податкової та митної служб) та розслідування економічних злочинів.
3. Підтримка відповідних органів державної влади у сфері УДФ у вдосконаленні їх інституційних спроможностей
4. Сприяння оптимізації управління державними видатками у сфері державних інвестицій, фінансової відповідальності державних компаній та управління персоналом і заробітною платою.

Очікувані результати
1. Посилена спроможність бенефіціарів щодо запровадження та реалізації нової стратегії дотримання податкового законодавства та розробка системи оцінки відповідності.
2. Посилена інституційна спроможність Міністерства фінансів України у здійсненні ефективного нагляду за діяльністю податкової та митної служб.
3. Зміцнена спроможність у перегляді та адаптації бізнес-процесів у податковому та митному управлінні.
4. Створено та впроваджено нову заплановану Службу фінансових розслідувань.
5. Розширена податкова база України, зокрема, шляхом покращення податкових інформаційних потоків та обмеження ухилення від сплати податків.
6. Адаптація митного законодавства та нормативно-правових актів до законодавства ЄС та кращих міжнародних практик, а також вжито заходів зі сприяння розвитку торгівлі.
7. Впроваджено сучасні практики управління персоналом в органах держеної влади у сфері УДФ. Переглянуто та оптимізовано інституційні процедури, структури та практики.
8. Надано підтримку з автоматизації функцій в органах державної влади у сфері УДФ згідно з пріоритетами Уряду.

Beneficiaries
Ministry of Finance of Ukraine, State Tax Service of Ukraine, State Customs Service of Ukraine, Accounting Chamber
Карта проекту
Фотогалерея
Videos
"How to register e-cash register"
ДЕТАЛІ ПРОЕКТУ
Україна
Пріоритетний напрям:
Партнерство, що захищає
Піднапрямок:
Державне та адміністративне управління
Тема:
Належне урядування
Статус проекту:
Триває
Початок:
20.12.2018
Кінець:
19.12.2024
Соціальні мережі:
https://www.facebook.com/EU4PFM
Номер проекту ЄС:
404-165
до початку