Skip to main content

Інтеграція сталого розвитку в Україні відповідно до Європейського зеленого курсу

Опис
Діяльність спрямована на сприяння актуалізації сталого розвитку та покращення екологічного управління в Україні. Зусилля, які докладає та планує ЄС (Європейський зелений курс, ЄЗК), мають бути підтримані іншими країнами регіону для вирішення глобальних кліматичних проблем. Проєкт пропонує використати позиціонування громадянського суспільства в Україні, щоб привернути увагу та підвищити обізнаність про виклики, подолати прогалини в розумінні та допомогти об'єднати зусилля, а також запропонувати креативні рішення. Він також зосереджений на створенні кращого та прозорішого екологічного врядування, допомагаючи координувати державну політику таким чином, щоб вона відповідала принципам ЄЗК.
Діяльність спрямована на те, щоб трансформувати галузеву політику для досягнення цілей у сфері енергетики, клімату та довкілля у свідомість різних аудиторій. Пріоритети ЄЗК та їх реалізація будуть відстежуватися в рамках зобов'язань України, в тому числі в рамках Угоди про асоціацію. Логіка полягає в тому, щоб підвищити обізнаність щодо узгодженого підходу до питань, які раніше розглядалися в Україні окремо, включаючи енергетику, навколишнє середовище, клімат, а також управління ресурсами та навколишнім середовищем. Політичний напрям діяльності поєднуватиме адвокаційні заходи (наприклад, політичний діалог, розробка рекомендацій тощо) із заходами з підвищення обізнаності та загальним підходом до сприяння налагодженню тісніших зв'язків між зацікавленими сторонами з метою посилення спроможності до впровадження.
Тематичні рамки проєкту включатимуть екологічне врядування в цілому та конкретні питання у сферах якості повітря, управління відходами та ресурсами, охорони природи, зміни клімату, а також реформування енергетичних ринків, енергоефективності та переходу до чистої енергетики. Ці питання будуть відображені в діяльності в рамках проєкту та будуть ключовими для всіх заходів, включаючи освітні (семінари, курси тощо), інформаційні (медіа-матеріали, онлайн-інструменти тощо), аналітичні (моніторинг, полісі брифи, рекомендації тощо), а також мережеві (політичний діалог, хакатони, групові дискусії за участі багатьох зацікавлених сторін тощо).
Діяльність буде сфокусована на розвитку комунікації безпосередньо з громадянами для підвищення обізнаності та підвищення ролі громадян у переході до чистої енергетики та сталого розвитку в українському дискурсі. У зв'язку з цим активність проєкту спрямована на тісну співпрацю з лідерами громадської думки, включаючи журналістську спільноту, а також на використання ІТ-технологій. Проєкт надаватиме підтримку громадським організаціям, особливо тим, що діють на місцевому рівні, з метою розбудови їхньої спроможності працювати з відповідними питаннями. Команда також навчатиме різні групи онлайн (курси/платформа), зміцнюючи мережі громадянського суспільства, та проводитиме інформаційні кампанії.
Конкретні цілі
SO1: Increasing awareness of the Ukrainian stakeholders of the policy, strategies, available instruments, and indicators of reaching sustainable development goals. Building of public awareness, interest and demand for actions in light of the EGD.

SO2: Supporting prioritization of the EGD goals in the national political agenda, including energy, environmental and climate policies, and setting the scene for their efficient implementation.

SO3: Facilitating the implementation of EGD goals in practice through strengthening multi-stakeholder dialogue at the national, regional and local levels on the priorities of sustainable development and climate-neutral economy.
Очікувані результати
Карта проекту
ДЕТАЛІ ПРОЕКТУ
Україна
Пріоритетний напрям:
Партнерство, що створює, Партнерство, що озеленює, Партнерство, що озеленює, Партнерство, що розширює можливості
Піднапрямок:
Освіта, дослідження та інновації, Енергетика та енергоефективність, Довкілля та зміна клімату, Громадянське суспільство
Тема:
Статус проекту:
Триває
Початок:
01.01.2022
Кінець:
31.12.2024
Соціальні мережі:

Номер проекту ЄС:
428-365
до початку