Skip to main content

Підтримка незалежних локальних медіа на звільнених і тимчасово окупованих територіях, зміцнення їх потенціалу та стабільності

Опис
Українські медіа повинні продовжувати боротьбу з дезінформацією та російською пропагандою на місцевому рівні, оскільки вони чітко розуміють, як працює російська пропаганда на сході та півдні України та як їй ефективно протистояти, надаючи місцевим громадам перевірену інформацію та блокуючи російські фейки та мову ненависті.

Більшість каналів комунікації, доступних українським медіа, є висококонкурентними. Єдиний спосіб не втратити свою аудиторію – створити свій власний стиль, включно з тоном комунікації. Цей посібник є покроковою інструкцією для створення тону спілкування.

У ньому детально розповідається про найважливіші етапи, правила та інструменти роботи з тоном медіакомунікації. Крім того, автори посібника зібрали реальні приклади медіа їхніх помилок і найкращі практики, які стануть у пригоді для створення власного "голосу медіа".
Конкретні цілі
Загальна мета проєкту полягає в тому, щоб забезпечити доступ до незалежної місцевої журналістики на звільнених територіях шляхом збереження існуючих місцевих медіа та відкриття нових. Для цього ми використовуємо найкращі практики з найвищими стандартами журналістики. Це перетворить локальні медіа на лідерів громад і посилить їх взаємодію з громадою, можливість боротися з дезінформацією та контролювати процес відновлення регіонів.

З точки зору конкретних цілей це означає:
1. Місцеві громади на звільнених і тимчасово окупованих територіях отримали доступ до незалежної журналістики та перевіреної інформації.
2. На звільнених та тимчасово окупованих територіях забезпечено боротьбу з дезінформацією.
3. Забезпечено контроль громади за процесом відновлення на звільнених та тимчасово окупованих територіях та посилено взаємодію між медіа та місцевими громадами.
4. Збільшено впізнаваність місцевих медіа та кількість міжрегіональних та міжєвропейських партнерств між українськими та іноземними журналістами завдяки побудові освітньої платформи «Медіамейкер».
5. Журналісти та медіа-менеджери отримали підтримку Координаційного центру MDF, який запропонував платформу для допомоги, координації, партнерства та широкого обміну досвідом.
Очікувані результати
1. 25 локальних медіа стали лідерами громад на звільнених та тимчасово окупованих територіях.
2. На звільнених та тимчасово окупованих територіях відновлено роботу 10 медіа.
3. У регіонах, які називають новинними пустелями, запущено 5 медіа.
4. Побудовано потужну медіа-спільноту, яка налічує до 60 медіа, зросла кількість партнерських відносин між європейськими та українськими журналістами.
5. 15 медіа приєдналися до Координаційного центру MDF для побудови нових партнерств та отримання допомоги у створенні нових робочих місць у Чернівцях, які виявилися найбезпечнішим регіональним центром в Україні.
Карта проекту
ДЕТАЛІ ПРОЕКТУ
Україна
Пріоритетний напрям:
Піднапрямок:
Тема:
Громадянське суспільство, Цифровізація, Освіта
Статус проекту:
Триває
Початок:
13.03.2023
Кінець:
13.03.2025
Соціальні мережі:

до початку