Skip to main content

Мережа випускників EU4Youth

Опис
Мережа випускників EU4Youth об’єднує молодих бенефіціарів програм EU4Youth, Erasmus+ Молодь у дії, Європейський корпус солідарності та мережі Послів європейської молоді зі Східних країн-партнерів. Мета мережі - мобілізувати ентузіазм та дух добровільності, які виникли під час їх участі в програмах мобільності неформальної освіти, щоб підтримати активнішу участь вразливої молоді із країн-партнерів, як у їхній громаді, так і в програмах мобільності ЄС.
Конкретні цілі
- Забезпечити одноліткову підтримку та наставництво для груп вразливої молоді з метою залучення їх до проєктів у межах програм Erasmus+ Молодь у дії, Європейський корпус солідарності та EU4Youth;
- Забезпечити учасникам мережі безперервний розвиток компетенцій у розробці та реалізації освітніх заходів для молоді;
- Просувати цінності ЄС та позитивну роль ЄС у Східних країнах-партнерах;
- Встановлювати та розвивати стійкі зв’язки між вразливою молоддю та молодіжними організаціями в Східних країнах-партнерах.
Очікувані результати
На початковому етапі в 2020-2021 роках мережа об’єднувала 70 молодих людей, по 10 з кожної Східної країни-партнера та ще 10 випускників з Росії. До заходів входили:
- Початкові навчальні курси: кожен обраний учасник мережі пройшов початкові навчальні курси для молодіжних працівників (6-денний курс) в Грузії або в Україні.
- Менторська підтримка: випускників підтримували професійні молодіжні працівники – наставники під час навчальних курсів та протягом першого року впровадження мережі випускників. Наставники керували випускниками в процесі навчання, а також у процесі реалізації місцевих ініціатив для неблагополучних молодіжних груп.
- Місцеві ініціативи для неблагополучних груп: кожному випускнику було запропоновано розробити місцеву ініціативу для групи вразливої молоді у своїх громадах. Під час впровадження ініціатив випускники об’єднувалися в пару з іншими випускниками та отримували фінансову, адміністративну та менторську підтримку для реалізації цих ініціатив протягом дев’яти місяців.
- Підсумковий захід з оцінювання: у 2021 році випускники взяли участь у підсумковому заході з оцінювання, під час якого вони поділилися своїми досягненнями, знаннями та висновками один з одним та з більш широкою аудиторією.
Нова мережа випускників, започаткована у жовтні 2021 року, об’єднує близько 90 молодих людей, які продовжують місію з підтримки більш активного залучення вразливої молоді зі своїх країн у своїх місцевих громадах та в програмах мобільності ЄС.
Цей другий етап Мережі випускників EU4Youth триватиме до кінця 2023 року та складатиметься з двох десятимісячних циклів.
Карта проекту
Фотогалерея
ДЕТАЛІ ПРОЕКТУ
Регіональні
Пріоритетний напрям:
Партнерство, що розширює можливості, Партнерство, що створює
Піднапрямок:
Участь та лідерство молоді, Освіта, дослідження та інновації
Тема:
Молодь, Освіта
EaP Countries:
Вірменія, Азербайджан, Білорусь, Грузія, Молдова, Україна
Статус проекту:
Завершено
Початок:
01.01.2020
Кінець:
31.07.2023
Номер проекту ЄС:
399-510
до початку