Skip to main content

Центр відновлення людей, які постраждали від війни

Опис
"Центр відновлення" - це інклюзивний, інноваційний простір для відновлення людей, які постраждали від війни, засобами фізичної, психологічної та мистецької реабілітації.
"Центр відновлення" призначений для творчих людей, осіб з обмеженими можливостями та місцевих жителів. Концерти, виставки, перформанси, мистецькі заходи проводяться на регулярній основі та доступні для людей з обмеженими можливостями. "Центр відновлення" відкритий для митців міста, області та цілої країни.
"Центр відновлення" має стати центром розвитку та вдосконалення процесу прийняття рішень через залучення внутрішньо переміщених осіб до життя громади до проведення інтерактивних заходів (дискусій, круглих столів, толок), а також залучення членів місцевої громади до участі у розвитку Центру.
З метою популяризації "Центру відновлення" налагоджено партнерство з вітчизняними та міжнародними реабілітаційними центрами, медичними закладами та представниками творчих кіл. Окрім того, Центр дає можливість створити нові робочі місця та допомогти людям, які постраждали від війни.
Конкретні цілі
Основною метою проєкт є сприяння інтерактивному, інноваційному та інклюзивному відновленню людей, які постраждали від війни, через культурний розвиток, що базується на унікальній культурній спадщині.
Завдання проєкту:
створити простір для інноваційного, різноманітного, інклюзивного та інтерактивного відновлення для людей, які постраждали від війни;
розширити потенціал творчих працівників для реалізації інноваційних культурних заходів;
підвищити здатність громадян (у тому числі молоді) впливати на культурний розвиток міста;
стимулювати розвиток культурних інституцій задля створення місцевої економічної стабільності та створення робочих місць;
надихати власним прикладом на відродження культурної спадщини в ширших масштабах;
забезпечити різні види реабілітації (фізичної, психологічної, мистецької) для людей, які постраждали від війни.
Очікувані результати
Має бути створено інноваційний "Центр відновлення" для людей, які постраждали від війни. В результаті митці мають отримати інноваційний та інклюзивний простір для розробки та запуску мистецьких ініціатив. Представники бізнесу, громадяни, ВПО, військові, молодь та митці будуть залучені до планування та реалізації діяльності Центру.
"Центр відновлення" повинен стати головним інноваційним та інклюзивним простором відновлення у Кривому Розі.
Створення нових робочих місць та покращення бізнес-клімату у сфері відновлення людей, які постраждали від війни.
Забезпечення безпеки до 400 громадян (інвалідів, людей похилого віку, вагітних жінок та жінок з маленькими дітьми) міста Кривий Ріг, Запорізької області та східних регіонів України шляхом їх евакуації до західної частини України та /або до сусідніх країн. 5000 осіб наразі безпосередньо залучені до діяльності Центру відновлення та вже отримали допомогу.
Карта проекту
ДЕТАЛІ ПРОЕКТУ
Україна
Пріоритетний напрям:
Піднапрямок:
Тема:
Здоров'я, Культура, Громадянське суспільство, Належне урядування, Місцевий розвиток
Статус проекту:
Триває
Початок:
23.12.2021
Кінець:
08.07.2024
Соціальні мережі:

Номер проекту ЄС:
427-436
до початку